De Unie, in jouw belang

Jouw cao & branche

Naar de content

Je cao en branche bepalen alles aan je dienstverband: van je salaris tot je pensioenopbouw, van reiskostenvergoedingen tot ontwikkelingsmogelijkheden. Het is dan ook van groot belang dat daar de juiste afspraken in worden vastgelegd. Zo niet, dan kan het zomaar je inkomen of doorgroeikansen beïnvloeden. Het is daarom heel waardevol als jij – samen met je collega’s – stemt over de inhoud van de cao.

Zit De Unie aan de cao-onderhandelingstafel bij jouw werkgever of brancheorganisatie? Dan kun jij meebeslissen over de arbeidsvoorwaarden van jou en je collega’s. Onder meer door te stemmen over je cao en sociaal plan. Bovendien kun je terecht bij De Unie en je cao-specialist voor gerichte antwoorden, adviezen en ondersteuning. Wij staan klaar om jouw belangen te behartigen en je te voorzien van de juiste informatie en ondersteuning.

Heb je geen cao? Ook dan heb je rechten, plichten en arbeidsvoorwaarden. Deze staan in de wet of je contract. Wij informeren en adviseren je hier graag over. En wil je met je werkgever onderhandelen over je arbeidsvoorwaarden? Dan helpen wij je de beste strategie bepalen, zodat jij sterker staat in het gesprek.

Staat jouw bedrijf er niet tussen? Zoek dan op jouw bedrijf in de zoekbalk bovenin de webpagina naar nieuws over jouw bedrijf.