De Unie, in jouw belang

Nieuws over Chemie

OCI: cao 2024

Op onze uitvraag van 5 oktober 2023 om input te vragen voor onderwerpen voor de cao 2024 bij OCI is zéér beperkt…

OCI: Cao 2023

Zoals na ons vorige overleg met jou gedeeld, was het onzeker of OCI met ons aan tafel kon op woensdag 7 december. Het gat tussen wat OCI…

De Unie bij Chemie

De Unie is zeer actief in de chemische sector. Wij zijn betrokken bij het overleg over arbeidsvoorwaarden in honderden verschillende bedrijven. Daarnaast zijn we partij bij een aantal landelijke cao’s (bereide verf- en drukinktindustrie, papierindustrie, kunststof- en rubberindustrie) en een groot aantal onderneming-cao’s (AKZO Nobel, DSM). Door differentiatie en maatwerk te leveren, proberen we bij de vorming van arbeidsvoorwaarden rekening te houden met het diverse karakter van de sector. We vinden dat niet alleen per onderneming of bedrijfstak, maar ook per individu voldoende keuzemogelijkheden moeten worden ingebouwd.

De totale werkgelegenheid binnen de chemische sector zal de komende jaren waarschijnlijk oplopen tot rond de 100.000. De meeste werknemers binnen de sector zijn hoog opgeleid. In de toekomst zal, door verdergaande technologische ontwikkelingen, van hen steeds meer verwacht gaan worden.