De Unie, in jouw belang
0345 851 851
info@unie.nl

Nieuws over Metaal en Techniek

Metaal en Techniek: Update

We moeten nog even doorbijten. Daarom zijn er op 10 en 11 februari 2022 weer acties voor een goede cao Metaal en…

Metaal en Techniek: Steun een goede cao!

Het heerlijk avondje nadert met rasse schreden. Toch hoort jouw cao nog steeds tot het verleden. Voor een goede nieuwe cao moeten we helaas…

De Unie bij Metaal en Techniek

De Unie is partij bij de CAO Metaal en Techniek. De sectoren Metaalbewerking, Installatietechniek, Isolatietechniek, Carrosserie en Goud- en Zilversmeden vallen onder deze cao.

Op deze pagina vind je vooral informatie over scholing, veiligheid en de ontwikkelingen van de cao. Als er ontwikkelingen bij bedrijven zijn zullen we de leden die bij dat bedrijf werken informeren, dit komt meestal niet op deze pagina.

Mocht je vragen hebben over jouw arbeidsvoorwaarden of over de cao dan kun je die hier stellen, je kunt natuurlijk ook direct je vraag stellen aan Suat Koetloe  of aan de belangenbehartiger die contactpersoon is voor jouw bedrijf.

Stichting Vakraad Metaal en Techniek

De cao-partijen die de cao’s behorend tot de Metaal en Techniek afsluiten, werken samen in de Stichting Vakraad Metaal en Techniek. Binnen de Vakraad worden arbeidsvoorwaarden-cao’s afgesloten, regelingen met betrekking tot pensioenen, opleiding en ontwikkeling en wordt beleid ontwikkeld op het gebied van arbeidsvoorwaarden en arbeidsverhoudingen. Voorbeelden hiervan zijn de pensioenregeling, tijdspaarregeling en de kinderopvangregeling. Website: Stichting Vakraad Metaal en Techniek.

Pensioenfonds

De pensioenen zijn ondergebracht bij het eigen Pensioenfonds Metaal en Techniek (PMT). De uitvoering hiervan is ondergebracht bij Mn Services. Meer informatie hierover vind je op www.bpmt.nlSelecteer “Bewerk content” van het Bewerken (Potlood icoon) actie menu

Opleidingsfondsen

Binnen de branche zijn er diverse opleidingsfondsen. Deze fondsen verzorgen naast vakgerichte opleidingen, ook speciale activiteiten in het belang van de hele branche. De belangrijkste fondsen zijn:

Opleiding en Ontwikkelingsfonds voor de Metaalbewerkingsbranche
Opleiding en Ontwikkelingsfonds voor de Technische Installatiebedrijf
Opleiding en Ontwikkelingsfonds voor de Isolatiebranche
Opleiding en Ontwikkelingsfonds voor de Carrosseriebouw en schadebedrijven
Opleiding en Ontwikkelingsfonds voor de Goud- en zilversmeden.

OTIB Kennishuis: dé zoekmachine voor de technische installatiebranche

De technische installatiebranche kan niet zonder de juiste kennis. Vakmensen willen alles weten over regelgeving en normering, over complexe installaties en nieuwe technieken. Wilt u ook snel en eenvoudig informatie die altijd juist, volledig en actueel is? Dan is het Kennishuis van de technische installatiebranche iets voor u! Op wij-techniek.nl vindt u dé online zoekmachine voor de technische installatiebranche. Een initiatief van OTIB en UNETO-VNI.

Bedrijven

Downloads

De Unie op social media