De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Stakingsoproep Metaal en Techniek

23 november 2021

De eerste drie stakingsdagen zitten er op. Met bijna 350.000 werknemers is de Metaal en Techniek één van de grootste sectoren van Nederland. Ondanks dat corona natuurlijk een extra drempel opwerpt om deel te nemen aan stakingsacties, was de opkomst goed. Echter, we hebben van werkgevers tot nu toe nog geen uitnodiging gehad om te komen praten over een beter voorstel voor een nieuwe cao Metaal en Techniek. Helaas betekent dit dat er niets anders opzit dan nog even door te gaan met actie voeren. Steun jezelf en doe mee!

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.

 

Nog even in herinnering

Alle acties doen we samen met FNV en CNV. Er is in overleg een lijst met stakingslocaties afgesproken met daarbij een indicatie van de regio die daarbij aansluit. We sturen deze actieoproepen aan alle medewerkers die in ons ledenbestand staan geregistreerd als werkzaam bij een bedrijf die onder de cao Metaal en Techniek valt. In ons ledenbestand staat alleen jouw thuisadres en bedrijf. Daarom weten we niet exact in welke regio je werkzaam bent. We vragen je dan ook om zelf een inschatting te maken of je valt onder de regio waarvoor een 24-uursstaking wordt uitgeroepen. Uiteraard mag en kun je meedoen aan een actie die elders is. Voor de meeste impact is het goed om ook even in je bedrijf te polsen of collega’s van De Unie meedoen of dat je ziet dat FNV en CNV collega’s zich aan het organiseren zijn voor de 24-uurs staking.

 

24-uursstakingen tussen 23 en 28 november 2021

Vandaag hebben we een prima staking georganiseerd in Oldenzaal. Deze week is er enkel nog een actie gepland op vrijdag 26 november 2021.

 

Vrijdag 26 november 2021 vindt er een 24-uurs staking plaats in de Regio Gelderland/Arnhem-Nijmegen.

Collega’s werkzaam in bedrijven in Gelderland kunnen zich tussen 8 en 10 uur registreren op P&R Nijmegen-Noord, Willem van Arenbergstraat, Nijmegen-Lent

(P&R Nijmegen-Noord ligt naast de parkeerplaats van de Pathé bioscoop, afslag Oosterhout, A325 Nijmegen-Arnhem)

 

Verdere acties en regio’s staan op de planning. We zijn druk in overleg met gemeentes om de juiste locaties te vinden om de staking drive-thru te organiseren. Daar moet in Nederland netjes toestemming voor gevraagd worden. Pas als we die toestemming hebben kunnen we voorwaarts met de acties. Hou je mailbox in de gaten voor een update over de acties in jouw regio.

 

De leden van De Unie hebben een stakingsregistratieformulier en een solidariteitsverklaring ontvangen welke zij na invullen mee kunnen nemen naar de staking drive-thru. Dit systeem hanteren we om coronaveilig de stakingen te laten verlopen. Het is de bedoeling dat je zoveel mogelijk in de auto blijft en na registratie naar huis gaat. Er vinden in verband met de beperkende corona maatregelen geen verdere bijeenkomsten en manifestaties plaats.

 

Voor vragen email naar metaal@unie.nl of bel 06 5252 2034.

 

We hopen je te zien op een van de voor jou van toepassing zijnde locaties.

Gerelateerde berichten

Word gratis lid