De Unie, in jouw belang

Over De Unie

Naar de content

Twee mensen maken kennis met elkaar, wat vragen ze vrijwel meteen? Precies: ‘Wat doe je?’ Logisch, want je beroep zegt veel over wie je bent. Van vakantiebaantje tot pensioen: werk en inkomen zijn een rode draad in ons leven. Ze hebben veel impact op hoe we ons voelen en ontwikkelen, en zijn de basis onder ons zelfvertrouwen en gevoel van eigenwaarde. Niet iets om in je eentje te bewaken, als het even lastig wordt. Nu niet, straks niet. Daarom is De Unie er.

De Unie: van, voor en door jou
Hoe goed je ‘m ook uitstippelt, je loopbaan kan altijd een onverwachte wending nemen. Als je gezondheid bijvoorbeeld niet meewerkt, regels en wetten tegenzitten of je werkgever een vervelend besluit neemt. Zo’n verandering kan ingrijpende gevolgen hebben. Juist dán is het fijn om iemand achter je te hebben: voor een luisterend oor, extra paar ogen of steun in de rug.

De Unie staat voor je klaar

Onze experts zijn er voor jouw zekerheid. Ze maken afspraken met je werkgever en brancheorganisatie. Ze informeren en adviseren je over alles wat met werk en inkomen te maken heeft. En ze begeleiden je, wanneer jij – of je situatie – daarom vraagt. Ze volgen ontwikkelingen in jouw sector op de voet en weten precies hoe de wettelijke vork in de steel zit. Stel je ze een vraag, dan krijg je een begrijpelijk antwoord. Zodat je ook écht weet hoe het zit. Dus: pieker je over je pensioen? Oneens met je ontslag? Zorgen over mantelzorg? Bel ons!

Welzijn is het nieuwe welvaart

Onze maatschappij lijkt steeds meer om kille cijfers te draaien, en minder om mensen. Dat vinden wij zorgelijk. Daarom heeft De Unie een duidelijke visie: welzijn is de nieuwe welvaart. Jouw geluk moet voorop staan, ook in je werk. Met dat doel voor ogen gaan we om tafel zitten met werkgevers en brancheorganisaties om collectieve afspraken te maken. Met dat doel voor ogen ontwikkelen we diensten op maat, voor jou persoonlijk. Wij zijn aangesloten bij de Vakcentrale voor Professionals (VCP). Via de VCP hebben we zelfs invloed op landelijke wetten en regels. Zo behartigen we jouw belangen, van de werkvloer tot in Den Haag.

Voor het werk en inkomen van ons allemaal

Bij De Unie ben je geen klant, maar een lid. Een mede-eigenaar. Alles wat we doen, draait om jou. Afhankelijk van anderen? Zijn we niet. Winst? Maken we niet. Aandeelhouders? Hebben we niet. Wat we wél hebben: een grote groep trouwe leden. Mensen die ook invloed willen op hun werk en inkomen. Mensen die meer zekerheid willen, nu én later. Mensen zoals jij, die snappen dat ze samen sterker staan. Doe je mee?

Bekijk de lidmaatschappen
Onze organisatie in het kort

Het bestuur

De ledenraad

Het ledenparlement van onze vereniging. Zij benoemen en controleren het bestuur, wijzigen de statuten, bepalen de hoogte van de contributie en stellen de begroting en jaarcijfers vast.

Driejaarlijks congres

Hier formaliseert de ledenraad het verenigingsbeleid voor de komende jaren

Dit krijg je als lid van
De Unie

  • Collectieve belangenbehartiging
  • Individuele ondersteuning op het gebied van werk, zorg en inkomen
  • Exclusieve ledenvoordelen

Statuten en reglement

Benieuwd naar onze statuten en ons huishoudelijk reglement? Download ze hier!

- Statuten
- Huishoudelijk reglement

De Unie op social media