De Unie, in jouw belang

Waarom een betaald lidmaatschap?

Naar de content

De Unie zet zich in voor jouw werk en inkomen. Zo onderhandelen we over je cao, staan we je bij tijdens juridische conflicten en helpen we je aan inzicht in je pensioen. Ook helpen we je zo veel mogelijk uit je loopbaan te halen. Het enige wat jij daarvoor hoeft te doen? Lid worden. Dan kunnen onze betrokken specialisten, deskundigen, experts en belangenbehartigers namelijk pas écht het verschil voor je maken.

Dit krijg je van De Unie

Juridische hulp
Waar mogelijk helpen onze juridisch adviseurs om problemen rond jouw werk en inkomen te voorkomen. En komt het toch tot een conflict? Dan zoeken we samen naar een oplossing. We laten je weten waar je recht op hebt, voorzien je van handig advies of onderhandelen met je werkgever. Zo nodig kunnen we namens jou communiceren of zelfs procederen.
Inzicht in je pensioen
Voor veel mensen is pensioen een ver-van-hun-bedshow. Iedereen weet dat het belangrijk is, maar je inlezen en voorbereiden? Dat komt later wel. Riskant, want voor je het weet, is ‘later’ nu. Daarom helpen onze pensioenspecialisten je op een persoonlijke en begrijpelijke manier aan inzicht. Zo weet jij precies waar je aan toe bent. Nu, maar ook later.
Invloed op je arbeidsvoorwaarden
Als vakorganisatie hebben we van oudsher een belangrijke taak: jou vertegenwoordigen tijdens cao-onderhandelingen. En dat doen we nog steeds. We zitten bij veel organisaties en brancheverenigingen aan de onderhandelingstafel, waar we strijden voor goede arbeidsvoorwaarden. Daarbij luisteren we echt naar jou, én houden we je op de hoogte van de vorderingen.
Extra dekking rechtsbijstand consument en wonen
Als extra-lid van De Unie heb jij naast juridisch advies op het gebied van werk en inkomen ook een uitgebreide dekking via DAS op andere rechtsgebieden. Zo word je onder andere direct geholpen bij conflicten over:

 • Schade en persoonlijk letsel die ontstaan in het verkeer
 • Schade die andere hebben toegebracht aan persoonlijke eigendommen
 • Een geschil over een ziektekostenverzekering en gezondheid, zoals een arbeidsongeval of een medische fout
 • Erfenisrecht
 • Burenrecht

Voor een uitgebreid overzicht van de totale dekking onder de DAS polis kun je de voorwaarden bekijken. Lees hier de voorwaarden. Hier kun je precies zien wat wel en niet onder de dekking valt.

Meer voordelen

 • Jouw gezin is meeverzekerd. Dit betekent dat dit geldt voor iedereen in je huis.
 • Voor deze verzekering geldt geen wachttijd. Nadat de verzekering is afgesloten, zijn conflicten die daarna ontstaan gelijk verzekerd.

Wil jij op de hoogte zijn van het laatste juridische nieuws? Bekijk alle blogs van DAS, met juridische tips en tricks.

Welk lidmaatschap past bij jou?

Als je lid wordt van De Unie, dan kun je kiezen uit twee lidmaatschappen: Compleet en Extra. In beide gevallen krijg je uitgebreide ondersteuning van ons deskundige team aan juridisch specialisten en pensioenexperts. En wat je ook kiest, je kunt altijd terecht bij ons Service Center voor onbeperkte hulp bij al je vragen en problemen op het gebied van werk en inkomen. Ook krijg je met beide lidmaatschappen invloed op je arbeidsvoorwaarden, als wij bij je werkgever of branchevereniging aan de onderhandelingstafel zitten.

Er is één belangrijk verschil: bij het Extra-lidmaatschap krijg je een rechtsbijstandsverzekering Consumentenrecht & Wonen. Dit is een uitstekende aanvulling op de zekerheid die een Unie-lidmaatschap je biedt op het gebied van je werk en inkomen. En extra fijn: de verzekering dekt ook je gezinsleden!

8 redenen om lid te worden van De Unie

 • Complete hulp bij werk, uitkering & inkomen
 • Exclusieve ledenvoordelen
 • Handige rekentools & voorbeeldbrieven
 • Nieuwsbrief over je werk & inkomen
 • Juridisch advies & ondersteuning
 • Inzicht in je pensioen
 • Hulp & advies bij je uitkering
 • Inspraak in je arbeidsvoorwaarden