De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Metaal en Techniek: 24-uurs stakingsoproep

17 november 2021

Op dinsdag 16 november 2021 ontvingen de leden van ons een algemene stakingsoproep voor de cao Metaal en Techniek. Een aantal collega’s wees ons er terecht op dat daarbij niet heel duidelijk uit af te leiden was dat de staking van morgen (18 november 2021) een staking betreft voor alle collega’s die werkzaam zijn bij bedrijven in de regio Eindhoven/Zuid-Oost-Brabant.

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.

Alle acties doen we samen met FNV en CNV. Er is in overleg een lijst met stakingslocaties afgesproken met daarbij een indicatie van de regio die daarbij aansluit. We sturen deze actieoproepen aan alle medewerkers die in ons ledenbestand staan geregistreerd als werkzaam bij een bedrijf die onder de cao Metaal en Techniek valt. In ons ledenbestand staat alleen jouw thuisadres en bedrijf. Daarom weten we niet exact in welke regio je werkzaam bent. We vragen je dan ook om zelf een inschatting te maken of je valt onder de regio waarvoor een 24-uursstaking wordt uitgeroepen. Uiteraard mag en kun je meedoen aan een actie die elders is. Voor de meeste impact is het goed om ook even in je bedrijf te polsen of collega’s van De Unie meedoen of dat je ziet dat FNV en CNV collega’s zich aan het organiseren zijn voor de 24-uursstaking.

24-uursstakingen periode tot 23 november 2021

Hierbij dan de oproepen voor de komende dagen inclusief regio.

Donderdag 18 november 2021 is er een stakingsoproep voor de leden werkzaam bij bedrijven in de Regio Eindhoven/Zuid-Oost-Brabant. Tussen 09.00 uur en 11.00 uur kun je je melden bij de stakingsstraat op het parkeerterrein Wim van Doorne Muziekkiosk aan de Alberdingk Thijmlaan 1 in Eindhoven.

Voor vrijdag 19 november 2021 roepen we je op om in de Regio Rotterdam/Zuid-Holland/Noord-West-Brabant te gaan staken. Ben je werkzaam bij een bedrijf uit die regio en wil je staken of solidair zijn, kom dan tussen 09.00 uur en 10.00 uur naar parkeerplaats P3 en P4 Stadion De Kuip aan de Olympiaweg 54 in Rotterdam.

Op maandag 22 november 2021 vindt er een staking plaats in de Regio Oldenzaal/Overijssel. Je kunt je die dag registreren als staker of je solidariteitsverklaring inleveren op Sportpark ’t Venterinck (FC Berghuizen) aan de Schapendijk 37 in Oldenzaal. We staan daar tussen 09.00 uur en 10.00 uur.

Verdere acties en regio’s staan op de planning. We zijn druk in overleg met gemeentes om de juiste locaties te vinden om de staking drive-thru te organiseren. Daar moet in Nederland netjes toestemming voor gevraagd worden. Pas als we die toestemming hebben kunnen we voorwaarts met de acties. Houd je mailbox in de gaten voor een update over de acties in jouw regio.

Vul je stakingsregistratieformulier of solidariteitsverklaring alvast in en neem het mee naar de staking drive-thru. Dit systeem hanteren we om coronaproof de stakingen te laten verlopen.

Voor vragen mail naar metaal@unie.nl of bel 06-5252 2034.

 

[print_link]

Gerelateerde berichten

Word gratis lid