De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Metaal & Techniek: ultimatum noodzakelijk! Doe mee!

12 april 2024

Zoals we je in onze brief van 9 april 2024 hebben geïnformeerd, zijn de onderhandelingen voor een nieuwe cao voor de sector Metaal en Techniek vastgelopen. Dit komt doordat de werkgevers niet bereid zijn om meer te bieden dan wat zij op de laatste onderhandelingsdag hebben voorgesteld. Dit aanbod is absoluut ontoereikend om een fatsoenlijke cao af te spreken. We hebben herhaaldelijk bij de werkgevers aangedrongen op een beter bod voor een loonsverhoging dat recht doet aan koopkrachtherstel en -verbetering voor de medewerkers in de sector. Helaas willen de werkgevers niet verder onderhandelen om tot een betere loonsverhoging en andere arbeidsvoorwaarden te komen.

Word nu compleet lid van De Unie!

 

 

Hoe verder?

Om deze reden hebben wij de werkgevers laten weten dat dit voor ons niet acceptabel is. Daarom willen we zo snel mogelijk een ultimatum stellen en indien dit niet wordt nagekomen tot acties overgaan. Deze week hebben we hier uitgebreid over gesproken met ons LBM (Landelijke Bedrijfsgroep Metaal) en besloten om een ultimatum te stellen aan de werkgevers, in lijn met de andere vakorganisaties.

Wees solidair word compleet lid!

Ben je nog geen lid of ben je light-lid dan kun je nog niet meestemmen. We hebben je stem en steun nu hard nodig. Als je solidair met je andere collega’s wilt zijn en hen ondersteunen dan kan dat nu! Je kunt dat doen door nu compleet lid te worden van De Unie en vervolgens in te stemmen met het uitbrengen van een ultimatum en het uitvoeren van acties na afloop van het ultimatum.

Word nu compleet lid van De Unie!

 

Je krijgt dan in beide gevallen in de bevestigingsmail van jouw compleet lidmaatschap meteen een link om te stemmen.

Ultimatum

Om een ultimatum uit te brengen en de vervolg acties uit te kunnen voeren is het noodzakelijk dat minimaal 25% van de leden werkzaam in de sector Metaal en Techniek daarover hun stem uitbrengen. En dat van die stemmers dan vervolgens 75% vóór acties stemt. Om die reden hebben we jouw stem dan ook hard nodig. We houden deze ledenraadpleging om te kunnen overgaan tot het voeren van noodzakelijke acties. Wij hebben ook jouw steun én stem nodig voor een succesvol vervolg om een goede cao voor jou af te spreken!

Stem mee!

Denk nu alsjeblieft niet: “ach mijn collega-Unie-lid zal wel stemmen” of “het komt wel goed” of “ik wil helemaal geen actie voeren voor mijn cao”. Met jouw stem voor het ultimatum gun je ons de mogelijkheid om samen met jou, collega’s, en alle betrokken vakbonden stevig in te zetten op een mooie cao. Met een stem voor zeg je niet dat je gaat actievoeren of staken. Dat is pas later aan de orde. En ook dan zijn er vele mogelijkheden, naast die van staken, om de oproep voor een goede cao te ondersteunen. Je gunt jezelf en je collega’s met een stem voor in ieder geval de ruimte om wel te gaan staken als ze dat willen.

Daarom vragen we je bij deze dringend om compleet lid te worden van De Unie . Doe dat nog vandaag, dan kun je meteen een stem uitbrengen!

 

Mocht je naar aanleiding van dit bericht vragen of opmerkingen hebben, dan kun je contact met mij opnemen via e-mail suat.koetloe@unie.nl of door te bellen naar 06-5252 2061. Of met Peter.Werger@unie.nl, 06-5252 2089.

Gerelateerde berichten

Word gratis lid