De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Metaal en Techniek: Aanvraag RVU

04 oktober 2022

In de cao Metaal en Techniek hebben we afgesproken dat het mogelijk moet zijn om 3 jaar voor de AOW-leeftijd te kunnen stoppen met werken voor mensen met een zwaar beroep. Werk je in de Metaal en Techniek en wil je gebruikmaken van de regeling? Dat kan! Vanaf 1 januari 2023 kun je je aanmelden voor deze regeling. De eerste uitkeringen worden vanaf 1 april 2023 uitbetaaldAanmelden voor RVU Metaal en Techniek mogelijk vanaf 1 januari 2023.

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.

Wat houdt de RVU in?

Met de RVU kunnen werknemers met een zwaar beroep maximaal 3 jaar voor hun AOW-leeftijd stoppen met werken. Als je gebruikmaakt van de regeling, ontvang je een uitkering van € 22.488,- op jaarbasis in 2022. Dit bedrag wordt jaarlijks verhoogd door de overheid. Deeltijders ontvangen dit bedrag naar rato. Als een deelnemer aan de RVU-regeling overlijdt, wordt het resterende bedrag uitgekeerd aan de nabestaande.

Voor wie geldt de RVU?

Deze regeling gaat gelden voor:
Werknemers met een bruto maandloon tot € 3.897,- (peildatum 1 september 2022; dit bedrag wordt steeds verhoogd met de cao-loonsverhogingen). Werknemers met onregelmatige werktijden. Dus als je een hoger maandinkomen hebt dan € 3.897,- maar je werkt wel regelmatig in ploegen of consignatie, dan voldoe je ook aan de voorwaarden.

Aanmelden

Je kunt je vanaf 1 januari 2023 voor deze regeling aanmelden. Op die datum zijn een website en aanmeldingsformulier speciaal voor de RVU Metaal en Techniek gereed. Voor die tijd en via andere wegen is aanmelden niet mogelijk. Wanneer de site en de aanmeldformulieren beschikbaar zijn, zullen we dit communiceren via de site en nieuwsbrieven.

Heb je nog vragen of opmerkingen? Dan kun je deze stellen via metaal@unie.nl

 

 

[print_link]

Gerelateerde berichten

Metaal en Techniek: Cao

De huidige cao’s in de sector Metaal en Techniek lopen per 31 maart 2024 af. We zijn volop bezig met…

Word gratis lid