De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Metaal en Techniek: cao-onderhandelingen

03 september 2021
Metaal

Zoals wij je al hebben laten weten in onze nieuwsbrief van 9 augustus 2021 hebben wij op 31 augustus voor de eerste keer met de werkgever overleg gevoerd over een nieuwe cao voor de sector Metaal en Techniek.

Tijdens deze bijeenkomst hebben wij onze voorstellen nader toegelicht en de vragen van de werkgevers beantwoord. Je vindt hier onze voorstellen. Helaas lagen er vanuit de werkgeversvertegenwoordiging geen concrete voorstellen op tafel  maar een algemeen somber verhaal over de gang van zaken in de sector tot nu toe en hun toekomstverwachting.

Op basis hiervan hebben wij de indruk dat de werkgevers geen haast willen maken om te komen tot een nieuwe cao. Daarom hebben we de werkgeversdelegatie nadrukkelijk gevraagd om de volgende bijeenkomst (7 september) met concrete voorstellen te komen. Deze concrete voorstellen zullen ons dan een idee geven wat de werkgevers wel of niet willen om te komen tot een nieuwe cao.

We hebben hen duidelijk gemaakt dat wij graag in goed overleg en snel een nieuwe cao willen hebben die voldoet aan de verwachting van onze leden. En die daarnaast ook de uitdagingen van de collega’s werkzaam in de Metaal en Techniek het hoofd bieden.

We komen op 7 september weer bij elkaar. Direct daarna zullen we je op de hoogte brengen van de uitkomst. Wil jij (live) op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Like en volg ons dan ook op social media:

facebook.com/ikbenmetaal

instagram.com/ikbenmetaal

linkedin.com/company/de-unie-metaal

Als je ons nog opmerkingen wilt meegeven voor de komende onderhandelingsronde, neem dan contact op met ons via e-mail metaal@unie.nl.

Gerelateerde berichten

Word gratis lid