De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Metaal & Techniek regio Friesland: laat je stem horen!

18 april 2024

Het is tijd om onze stem te laten horen. De Unie heeft zich ingezet aan de onderhandelingstafel, maar werkgevers hebben ons ultimatum zonder pardon van tafel geveegd. Helaas, zonder actie zal er geen nieuwe cao komen, en dat is simpelweg onaanvaardbaar.

Word nu lid van De Unie en doe mee!

 

Vruchteloze onderhandelingen

Na vier vruchteloze onderhandelingsrondes en een verlenging, hebben de werkgevers een eindbod gedaan dat ver onder de maat is. Er ligt een loonbod dat totaal niet zorgt voor koopkrachtbehoud, laat staan verbetering! Ook is er geen enkele concessie op belangrijke punten zoals generatiepact, RVU (vervroegde uittredingsregeling), recht op extra uren na je 65e jaar en uitbetaling van 8% vakantiegeld over overwerk. De werkgevers willen niet luisteren naar onze voorstellen die jullie, hardwerkende vakmensen, verdienen. Het is duidelijk dat we actie moeten ondernemen.

Waarom? Omdat we niet anders kunnen. Kijk hier naar de verschillen tussen wat De Unie voorstelt en wat de werkgevers bieden.

Leden in de regio Friesland: doe mee!

Doe mee en kom in actie voor een betere cao! De eerste regio die aan de beurt is: Friesland! Werk jij in de regio Friesland? Kom doe dan mee op maandag 22 april 2024. We verzamelen dan, samen met de andere vakorganisaties, bij De Fabriek aan de James Wattstraat 4 in Leeuwarden. Inschrijven kan van 8.00 uur tot 9.00 uur. Op het programma staan diverse sprekers en natuurlijk is er iets te eten en te drinken. Degenen die in ploegendienst werken, roepen we op om de dienst te staken die eindigt tijdens de actiedag. We vragen je om er op eigen gelegenheid naartoe te komen.

Word nu lid van De Unie en doe mee!

Staken is een grondrecht!

Staken doe je samen. Het is een grondrecht en dat gaan we benutten!

De werkgevers zijn op de hoogte gesteld van de landelijke staking.

Een cao komt er niet vanzelf, we hebben jouw steun nodig. Hoe meer leden zich inzetten, hoe sterker we staan. Word Compleet-lid!

Samen sta(ak) je sterker. Samen dwing je een fatsoenlijke cao af.

Laten we ons verenigen en strijden voor wat rechtvaardig is!

Suat Koetloe
Peter Werger

Belangenbehartigers

Gerelateerde berichten

Word gratis lid