De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Metaal en Techniek: Steun een goede cao!

30 november 2021
Metaal

Het heerlijk avondje nadert met rasse schreden. Toch hoort jouw cao nog steeds tot het verleden. Voor een goede nieuwe cao moeten we helaas hard werken. Jouw werkgever begint dat inmiddels ook te merken. Toch hebben de werkgevers ons nog niet verblijdt met een uitnodiging. En dat wekt bij de vakbonden natuurlijk verbazing.

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.

We ontvangen helaas ook signalen dat leidinggevenden collega’s onder druk zetten niet deel te nemen aan onze gerechtvaardigde acties. En onze verontwaardiging past helaas niet in een stukje rijm. In plaats van een serieus bod op tafel te leggen, (be)dreigen ze jou en je collega’s met van alles en nog wat om er maar voor te zorgen dat jij en je collega’s de productie blijven draaien. Gelukkig zijn deze signalen een uitzondering maar het geeft toch het bedenkelijke niveau weer van een aantal van de werkgevers. Laat je niet onder druk zetten, actie voeren is een grondrecht. Ervaar je problemen, neem dan met ons contact op via 06-5252 2034 of metaal@unie.nl.

Waar gaat het ook al weer over?

Misschien kun je het je nog herinneren uit onze vorige nieuwsbrieven: onze inzet voor een nieuwe cao kun je hier lezen. En hier kun je nog een keer lezen wat de werkgevers bereid zijn te doen voor jou en je collega’s. Het gaat dus echt wel ergens over!

24-uursstakingen tussen 1 en 5 december 2021

Donderdag 2 december 2021 vinden er twee regionale 24-uurs staking plaats, namelijk één in de Regio Limburg en de andere in de Regio Zeeland.

Collega’s werkzaam in en rond de Regio Zeeland kunnen zich op donderdag 2 december 2021 tussen 09.00 en 10.00 uur registreren op de volgende locatie: Parkeerterrein naast voetbalvereniging Terneuzen, Zuiderparklaan 21 te Terneuzen.

Voor de collega’s werkzaam in en rond de Regio Limburg is er een staakstraat ingericht op de volgende locatie: Parkeerterrein voor het Fortuna Sittard Stadion, Milaanstraat 120 te Sittard. Hier kun je je registreren op donderdag 2 december 2021 tussen 09.00 en 10.30 uur.

Verdere acties en regio’s staan op de planning. Hou je mailbox in de gaten voor een update over de acties in jouw regio.

Vul je stakingsregistratieformulier of solidariteitsverklaring alvast in en neem het mee naar de staking drive-thru. Dit systeem hanteren we om coronaveilig de stakingen te laten verlopen. Het is de bedoeling dat je zoveel mogelijk in de auto blijft en na registratie naar huis gaat. Er vinden in verband met de beperkende corona maatregelen geen verdere bijeenkomsten en manifestaties plaats.

Voor vragen email naar metaal@unie.nl of bel 06-5252 2034.

 

[print_link]

Gerelateerde berichten

Metaal en Techniek: Cao

De huidige cao’s in de sector Metaal en Techniek lopen per 31 maart 2024 af. We zijn volop bezig met…

Word gratis lid