De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Metaal en Techniek: Werkgevers krijgen last van Metaalmoeheid

18 januari 2022
Metaal

Onze acties beginnen hun vruchten af te werpen! Eind vorig jaar vertelde ik, belangenbehartiger Gertjan Tommel, je al dat er tussen werkgevers onderling de nodige spanningen waren over de starre houding in de onderhandelingen van met name Metaalunie. Nu wordt er inmiddels ook openlijk over gesproken in de krant. Het lijkt erop dat er bij werkgevers sprake is van metaalmoeheid. We moeten nog even volhouden en kracht opbouwen. Want dan zal ook deze metalen dwarsligger doorbuigen en zich gewonnen geven. Maar we zijn er dus nog niet! Jouw steun en acties blijven vereist. Om die reden zijn er donderdag en vrijdag weer een aantal acties samen met FNV en CNV Vakmensen.

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.

Waar zijn de acties?

Deze acties houden we in de vorm van de bij jou bekende regionale 24-uurs stakingen. Om je voor deze 24-uurs stakingen te registreren in jouw regio organiseren we weer een zogenaamde staakstraat. Een drive-thru waarin je jouw stakingsregistratieformulier ingevuld kunt inleveren en daarna richting huis gaat.

Op donderdag 20 januari 2022 vindt er een staking plaats in Regio West-Brabant (Tilburg/Breda). Locatie is het parkeerterrein van Sportcomplex Den Butter aan de Hannie Schaftlaan 20 te Rijen. De registratie start om 09.00 uur en loopt tot 10.00 uur.

Vrijdag 21 januari 2022 is er een 24-uurs staking in de Regio Utrecht. Je kunt je tussen 09.00 uur en 10.30 uur registreren via de staakstraat Savannahweg (tegenover Ascom) op industriepark Lage Weide te Utrecht.

Samen staan we sterk voor een goede cao. Heb je in de tussentijd vragen of opmerkingen email dan naar metaal@unie.nl of bel met Gertjan Tommel op 06-5252 2034.

 

[print_link]

 

Gerelateerde berichten

Metaal en Techniek: Cao

De huidige cao’s in de sector Metaal en Techniek lopen per 31 maart 2024 af. We zijn volop bezig met…

Word gratis lid