De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Damen: De nieuwe salaristabellen voor DVR per 1 januari 2024

10 november 2023

Op 16 oktober 2023 hebben de gezamenlijke vakbonden een ledenvergadering gehouden in Schiedam en in de Botlek. Die ledenvergaderingen gingen over het voornemen van Damen om de loontabel van DSR ook toe te passen op werknemers van DVR. Tijdens de ledenvergaderingen zijn de leden akkoord gegaan met de aanpassingen, maar hadden daar nog wel een aantal vragen over. Dit nieuwsbericht gaat over de antwoorden op die vragen.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Loontabel DSR ook van toepassing op werknemers DVR

Met ingang van 1 januari 2024 past de werkgever de loontabel van DSR ook toe op de werknemers van DVR. De multifunctionele toeslag die sommige DVR-medewerkers hebben, vervalt op dat moment. Omdat geacht wordt dat die is inbegrepen in het nieuwe salaris. Het uitgangspunt is en blijft dat niemand er op achteruit gaat.

Op 1 januari 2024 maak je ook een stap (periodiek) binnen de loontabel van DSR. Dat geldt uiteraard alleen als je daar nog ruimte voor hebt binnen je nieuwe salarisschaal en als je een positieve beoordeling hebt gehad.

Een voorbeeld van hoe dit eruit ziet voor iemand in schaal F met MF-toeslag:

 DVR
 Salaris max. trede schaal F  €  3.580,00
 MF-toeslag  +    120,00
 Totaal  €  3.700,00
 DSR
 Salaris uitoop 1 schaal F  €  3.744,00

In deze situatie ga je er op 1 januari 2024 dus € 44,- bruto op vooruit.

Werknemers die nog niet aan het einde van hun salarisschaal zitten, krijgen straks wat meer doorgroeiperspectief. Ze kunnen namelijk in de toekomst tot een hoger bedrag doorgroeien.

De salaristabellen van DVR en DSR kun je hier nog eens inzien. Dit zijn de bedragen van eind 2023. Per 1 januari 2024 komt daar nog de cao-loonsverhoging van 3,5% bovenop.

Nieuwe arbeidsovereenkomsten bij DSR

Wij hebben van de werkgever begrepen dat de werknemers van DVR een nieuwe arbeidsovereenkomst krijgen aangeboden om per 1 januari 2024 in dienst te treden bij DSR.

Alleen de werkgever in de arbeidsovereenkomst wijzigt. Verder blijven alle afspraken hetzelfde.

Werknemers die de nieuwe arbeidsovereenkomst hebben ontvangen, kunnen die door ons laten controleren. Als je dat doet, scan dan je oude en je nieuwe arbeidsovereenkomst in en voeg die bij een mail aan ons. Stuur je mail met je verzoek daarna naar sc@unie.nl.

Contact

Zijn er vragen of opmerkingen naar aanleiding van dit bericht? Neem dan contact op met de belangenbehartiger Hans Korver via hans.korver@unie.nl of bel met 06-52522073.

Gerelateerde berichten

Damen: Handboek

In het afgelopen jaar hebben de ondernemingsraad (OR) en jouw werkgever gesproken over de invoering van een geharmoniseerd personeelshandboek. Dat…

Word gratis lid