De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Metaal en Techniek: Laatste acties 2021: laat ze niet voorbij gaan

10 december 2021

De laatste acties voor 2021 komen er aan. Zorg dat je erbij bent voordat het te laat is. Onze staking drive-thru’s zijn coronaproof en werkgeverveilig ingericht. Hieronder een overzicht van de momenten en locaties.

 

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.

Werk of woon je in en om de Regio Noord-Holland dan kun je je als actievoerder registreren voor een 24-uurs staking op maandag 13 december 2021 tussen 09.00 uur en 10.30 uur. Je kunt dit doen door te komen naar onze staking drive-thru ingericht op het parkeerterrein P8 (Parelweg) van het AFAS (AZ) Stadion te Alkmaar.

Alkmaar geeft op dinsdag 14 december 2021 het stokje over aan de Regio Friesland met twee staakstraten. Eén in Heerenveen en één in Leeuwarden. In Leeuwarden kun je terecht op Parkeerplaats 4 van het Recreatiegebied De Groene Ster, Simmerkrite tussen 09.00 uur en 10.00 uur. In Heerenveen kun je terecht op de Parkeerplaats aan de “stads”kant van het Abe Lenstra stadion tussen 09.00 uur en 10.00 uur.

Op donderdag 16 december 2021 gaan we dan weer verder met een 24-uurs staking in de Regio Zuid-Holland/West-Brabant én Regio Limburg. Je kunt je tussen 09.00 uur en 10.00 uur registreren op de parkeerplaats van Cultureel Centrum Landvast, Haven 4 in Alblasserdam voor de Regio Zuid-Holland/West-Brabant. Ook zal er op dezelfde dag een 24-uurs staking plaatsvinden voor de Regio Limburg. Je kunt je registreren via de staakstraat op het parkeerterrein voor het Fortuna Sittard Stadion (Milaanstraat 120) te Sittard tussen 09.00 uur en 10.30 uur.

De Unie sluit, samen met FNV en CNV, de reeks 24-uur stakingen van 2021 af op vrijdag 17 december 2021 in de Regio Utrecht en omstreken. Op de Savannahweg (tegenover Ascom) op industriepark Lage Weide is er tussen 09.00 uur en 10.30 uur gelegenheid om je te registreren in onze coronaveilige staking drive-thru.

Hier kun je het stakingsregistratieformulier downloaden. Neem deze ingevuld mee naar een van bovenstaande locaties om je in te schrijven als actievoerder. We hopen je op één van de locaties te mogen ontmoeten.

Tot op heden hebben de acties weinig indruk gemaakt op de werkgevers. We zitten voor begin 2022 te denken om de bakens te verzetten naar acties die langer gaan duren (bijvoorbeeld 48-uur stakingen, hele week geen storingsdienst) en over een groter gebied (Noord/Oost/Midden/Zuid/West of zelfs landelijk). Zonder jouw inzet voor een goede cao gaan we die niet krijgen. Wat De Unie vraagt in ons ultimatum is wat ons betreft niet te veel. Wat werkgevers willen geven is wel veel te weinig.

Via deze weg willen wij jou en degenen die jou dierbaar zijn een fijne afsluiting van 2021 wensen. Een jaar met toenemende uitdagingen rond werk, thuis, corona, gezondheid, maatregelen, balans en alle ballen in de lucht houden. Misschien ook wel geconfronteerd met het wegvallen van dierbaren. Wij hopen dat jij en je collega’s de komende tijd ook de ruimte vinden om uit te hijgen. Want wij vinden het in ieder geval belangrijker dat jij en je dierbaren goed kunnen genieten van de feestdagen en de jaarwisseling, dan dat het werk af is. En dat je met frisse moed 2022 tegemoet treedt. Uitgerust en wel, klaar voor de volgende stap, klaar om verder te strijden voor een goede cao. Want die komt je toe!

Heb je vragen mail ze aan metaal@unie.nl. Of bel met 06-5252 2034.

 

[print_link]

Gerelateerde berichten

Word gratis lid