De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Metaal en Techniek: Cao

13 december 2023

De huidige cao’s in de sector Metaal en Techniek lopen per 31 maart 2024 af. We zijn volop bezig met de voorbereidingen voor de onderhandelingen voor een nieuwe cao in de sector. Ook de datum van de eerste onderhandelingen is al bekend. We starten op donderdag 15 februari 2024 met de eerste onderhandelingsronde.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Inbreng nodig!

Zonder inbreng kunnen we natuurlijk niet aan de slag. Daarom willen we graag van de leden horen wat ze bezighoudt en wat er in de nieuwe cao geregeld zou moeten worden. Met de kaderleden hebben we een aantal kaderleden een concept-voorstellenbrief opgesteld. Hierin komen een aantal onderwerpen voor die wij ook in onze vorige voorstellenbrief hebben staan. Wij vinden deze onderwerpen zeker nog steeds van belang en willen deze opnieuw aan de orde stellen bij de werkgevers.

Wij hebben onze leden gevraagd om de hier te lezen concept-voorstellenbrief goed door te nemen en ons te laten weten of je je hierin kunt vinden. De op- of aanmerkingen en de nieuwe onderwerpen kun je tot 25 december 2024 sturen aan de belangenbehartiger Suat Koetloe via de email suat.koetloe@unie.nl.

In de sector Metaal en Techniek hebben we al sinds jaar en dag mooie diensten om de medewerkers te helpen in hun carrière. Zo staan onze betrokken loopbaancoaches klaar om samen aan de slag te gaan. Zo’n gratis coachtraject helpt bij het ontdekken van je kwaliteiten, wensen en wat je belangrijk vindt in je werk. Een concreet plan voor een fijne werktoekomst is het doel. En, ook echt nog eens leuk om te doen. Als kers op de taart kun je aansluitend ook nog gebruikmaken van een scholingsvoucher ter waarde van 1.500,- euro. Jij bepaalt wat je wilt leren, dus kies je zelf de training of opleiding die bij jouw ontwikkeling en toekomstplannen past! Naast dit aanbod bieden we je ook financieel inzicht aan. Samen met een financieel coach krijg je inzicht in hoe financieel fit je bent op basis van je inkomsten en (verwachte) uitgaven. En ook dát kost je helemaal niks! De eerste stappen naar een fijne werktoekomst zet je bij Werkprikkel.nl.

Dus werk jij in de isolatie, elektrotechniek, installatietechniek, metaalbewerking, carrosseriebouw of de schadeherstel? Neem snel een kijkje en meld je hier aan!

Voortgang onderhandelingen over nieuwe Pensioenstelsel

Intussen voeren we heel intensief overleg met de werkgevers in de sector om afspraken te maken over een nieuw pensioenstelsel conform de nieuwe pensioenwetgeving (WTP). Deze overleggen lopen tot nu heel constructief. De voorkeur van De Unie gaat uit naar een Solidaire stelsel net als de andere vakorganisaties, omdat deze meer stabiliteit en zekerheid biedt in de toekomst ten opzichte van de andere mogelijkheden. We zijn nu volop bezig om tot een transitieplan te komen om de overgang van de oude naar het nieuwe pensioenstelsel zo goed mogelijk te laten verlopen. Tot uiterlijk 2028 moet het nieuwe stelsel ingevoerd zijn. Voordat we een en ander definitief zullen afspreken zullen we onze leden hierover nader informeren en het bereikte resultaat aan de leden voorleggen. Uiteindelijk hebben de leden met een Compleet lidmaatschap het laatste woord!

Contact

Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben, dan kun je contact opnemen met de belangenbehartiger Suat Koetloe via suat.koetloe@unie.nl of op 06-5252 2061.

Gerelateerde berichten

Word gratis lid