De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Alles wat je moet weten over de cao Metaal & Techniek

01 februari 2022

Update vrijdag 8 april 2022: De Unie en de andere vakbonden hebben een resultaat bereikt over de nieuwe cao Metaal & Techniek!

Laatste nieuws! Er is ondertussen een cao-resultaat! Ontvang deze update in jouw mailbox!

Er is nog steeds geen cao in de Metaal en Techniek. De onderhandelingen liggen al heel lang stil. Het wordt tijd dat er ook weer een cao gaat komen. Maar daarvoor zullen de werkgevers in onder andere de metaalbewerking en installatietechniek over de brug moeten komen. Tot die tijd is er geen cao. Geen cao betekent nogal wat! Waar gaat de discussie over en wat wil De Unie? Wordt 2022 het jaar voor een goede cao Metaal en Techniek?

Laatste nieuws! Er is ondertussen een cao-resultaat! Ontvang deze update in jouw mailbox!

De zes belangrijkste onderwerpen die wij willen bereiken

 1. Een goede loonsverhoging!
  De Unie wil een loonsverhoging waarin de prijsstijgingen zijn verwerkt én 1% extra koopkrachtstijging.
 2. RVU / Generatiepact
  Wij willen de mogelijkheid voor alle medewerkers om 3 jaar voor de AOW-leeftijd te stoppen met werken. Ook willen we de al bestaande afspraken over het Generatiepact voortzetten en verbeteren. Bovendien willen wij een verlofspaarfonds in de hele sector zodat iedereen 100 weken aan verlof kan sparen.
 3. Geboorteverlof / ouderschapsverlof
  De Unie wil het aanvullende geboorteverlof aangevuld zien tot 100% van het salaris. Ook willen we afspraken maken over ouderschapsverlof op feestdagen. Het verlof moet dan op een andere dag opgenomen kunnen worden.
 4. Ontwikkeling en Scholing
  Iedere medewerker moet recht krijgen op tijd én geld om te werken aan de eigen ontwikkeling.
 5. Thuiswerken
  Wij willen afspraken maken om thuiswerken mogelijk te maken.
 6. Aantrekkelijkheid sector
  We hebben er allemaal belang bij dat de sector aantrekkelijk blijft voor nieuwe collega’s. Wij vinden dat iedere medewerker zich minimaal 1 dag per jaar kan inzetten voor promotie van werken in de techniek. Dit uiteraard met behoud van salaris. Ook willen wij dat je de kans krijgt om je in te lezen in de cao en daarover te stemmen. Een halve dag vrij hiervoor lijkt ons zeer normaal.

Laatste nieuws! Er is ondertussen een cao-resultaat! Ontvang deze update in jouw mailbox!

Dit zijn de belangrijkste punten die De Unie, samen met de andere vakbonden, wil bereiken voor een nieuwe cao. Nu is het belangrijk dat wij samen met jou de werkgevers hiervan gaan overtuigen. Het is tenslotte jouw cao waar wij ons voor inzetten!

Help de acties, help jezelf!

Wij spreken graag jouw cao af. We hebben nu wel jouw hulp daarbij nodig! Samen met jou spreken we die goede cao af. Kom naar één van de actiebijeenkomsten die wij wekelijks houden. Bekijk hier de actieagenda.

Wij hopen je op één van de actiebijeenkomsten te mogen ontmoeten!

Laatste nieuws! Er is ondertussen een cao-resultaat! Ontvang deze update in jouw mailbox!

 

[print_link]

 

Gerelateerde berichten

Metaal en Techniek: Cao

De huidige cao’s in de sector Metaal en Techniek lopen per 31 maart 2024 af. We zijn volop bezig met…

Word gratis lid