De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Eerste onderhandelingsronde cao metaal & techniek

16 februari 2024

Op donderdag 15 februari 2024 zijn we begonnen met de onderhandelingen voor de nieuwe cao Metaal en Techniek. Hierbij willen wij jou informeren over de stand van zaken naar aanleiding van deze eerste onderhandelingsronde.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 


Suat Koetloe en Peter Werger blikken terug op de 1e onderhandelingsdag

Cao-voorstellen

Tijdens de bijeenkomst hebben werknemers en werkgeversdelegaties hun voorstellen toegelicht en vragen beantwoord. De voorstellen van De Unie kun je hier lezen. Deze zijn opgesteld op basis van input van de leden en in overleg met de kadergroep. Het is prettig om te zien dat de andere vakorganisaties voorstellen hebben aangeleverd die vergelijkbaar zijn met die van De Unie en dat er optimale eensgezindheid en solidariteit is aan werknemerszijde.

De voorstellen van de werkgeversdelegatie kun je hier terugvinden.

Hoewel de werkgeverszijde erkent dat er een tekort aan arbeidskrachten bestaat in de sector en dat het van belang is om goede mensen te werven en te behouden, klaagt zij wel over teleurstellende cijfers en vooruitzichten die de loonruimte zouden beperken. Zij hebben nog geen voorstel gedaan over de loonsverhoging voor de nieuwe cao. Concrete voorstellen vanuit de werkgever blijven vooralsnog uit. Ook is het voor ons onbegrijpelijk dat de werkgever oproept tot het afbouwen van cao-regelingen onder het mom van maatwerk op bedrijfsniveau. Hoewel wij hoopvol zijn op een productieve hervatting van de onderhandelingen, houden we rekening met een onderhandelingsproces met lange adem.

Tweede onderhandelingsronde

Woensdag 28 februari vindt de tweede onderhandelingsronde plaats. Uiteraard houden wij je op de hoogte van de verdere voortgang!

Met meer leden kunnen we meer bereiken!

Laat je collega’s deze nieuwsbrief ook lezen. Als je collega ook lid van De Unie wil worden dan kan dat via dit formulier. Op deze wijze kunnen zij ook meteen op de hoogte worden gebracht van verdere ontwikkelingen in het cao-traject. Met meer leden kunnen we meer bereiken!

Contact

Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben, dan kun je contact met mij opnemen via suat.koetloe@unie.nl of op 06-5252 2061 of met Peter Werger via Peter.Werger@unie.nl of 06-5252 2089.

Met vriendelijke groet,

Suat Koetloe
Eerste onderhandelaar Metaal en Techniek

Peter Werger
Tweede onderhandelaar Metaal en Techniek

Jelle van Neerven
Delegatielid

Gerelateerde berichten

Word gratis lid