De Unie, in jouw belang
0345 851 851
info@unie.nl

Nieuws over Retail Non-Food

Nieuwe cao Retail Non-Food van kracht

Eind augustus 2018 is de positieve uitslag van de stemming over de cao bekend gemaakt. Sinds afgelopen weekend is de nieuwe cao…

De Unie bij Retail Non-Food

De nieuwe cao “Retail Non-Food” geldt vanaf 1 juli 2018 tot en met 31 december 2020. Werk jij voor een bedrijf dat het merendeel van zijn omzet haalt uit de verkoop van producten, niet zijnde voedsel? Dan is de kans erg groot dat deze cao op jou van toepassing is!

Werken in of voor een winkelbedrijf is een mooi vak. Een vak dat in beweging is. Vroeger waren vooral de volgende vragen belangrijk: “Hoe kan ik de omzet verhogen?”, “Hoe kan ik het aantal verkochte artikelen per klant verhogen?” en “Hoe ontstaat er meer marge tussen inkoop en verkoop?”. Inmiddels is de concurrentie behoorlijk toegenomen, onder andere door de groei van webshops. Daarnaast bezoeken klanten een winkel tegenwoordig veel meer voor de beleving en voor de service die ze willen ontvangen.

Om aan te sluiten op deze ontwikkeling moeten retailers en hun medewerkers veranderen van alleen verkoper naar ambassadeur van een winkel of een merk. Dat is goed voor de klanten en daarmee de omzet.

De Unie is er van overtuigd dat medewerkers alleen ambassadeur van een winkel of merk willen en kunnen worden, als ze hun werkomgeving prettig vinden. Goede, moderne en flexibele arbeidsvoorwaarden zijn essentieel voor zo’n prettige werkomgeving. Daarom legt De Unie hier de nadruk op tijdens de cao-onderhandelingen. Maar ook bij de initiatieven die in jouw bedrijfstak daarvoor – samen met De Unie – worden ontplooid.

Zo kun je gratis een loopbaanscan voor jezelf maken, bouw je vanaf 1 januari 2020 een persoonlijk ontwikkelbudget op die je kunt gebruiken om opleidingen te volgen, gaan we in 2019 een pilot ontwikkelen waarin je zelf je vaste vrije weekdagen kunt aangeven, gaan we in 2019 het individueel keuzebudget verder uitwerken en zetten we vol in op jouw duurzame inzetbaarheid. Zodat je gezond en met behoud van welzijn nu en in de toekomst je werk kan verrichten.

Sinds februari 2018 ben ik jouw belangenbehartiger in de branche Retail Non-Food. Heb je vragen of opmerkingen over je arbeidsvoorwaarden of over de initiatieven die we in de branche ontplooien? Of wil je er over meepraten? Neem dan contact met me op!

Downloads