De Unie, in jouw belang

de Volksbank

Nieuws over de Volksbank

Volksbank: update

In de afgelopen periode zijn er een aantal overleggen geweest. Er is gesproken over pensioen en we hebben ook…

Volksbank: akkoord sociaal plan

Na een aantal overleggen hebben we een akkoord bereikt voor een nieuw sociaal plan. De overleggen vonden plaats in een goede sfeer.…

Volksbank: Update

Na een relatief rustige periode wacht er de komende tijd een aantal belangrijke grote dossiers op ons. We praten je graag…

De Volksbank: Cao-resultaat

In de afgelopen periode zijn we in goed en constructief overleg gekomen tot een resultaat van onderhandeling. Je kunt …

Volksbank: Heb jij ideeën voor de cao?

Binnenkort starten de onderhandelingen over een nieuwe cao. Hiervoor zal De Unie een voostellenbrief maken. Graag horen wij van jou of je…

De Unie bij de Volksbank

De Volksbank & De Unie

De Unie is de grootste vakorganisatie in de financiële sector. Wij onderhandelen over de cao, het sociaal plan en de pensioenregeling bij de Volksbank, Rabobank, ABNAMRO en ING. Ook zijn we cao-partner bij de Algemene Banken Cao. Daarnaast zitten we aan tafel bij alle grote verzekeringsbedrijven als Achmea, a.s.r., Aegon en Nationale Nederlanden Group. Onze leden profiteren van de grote kennis over en ervaring in arbeidsvoorwaarden en arbeidsvoorwaarden-vorming in de branche.

Onze leden bepalen

Onze leden bij de Volksbank hebben echte invloed, daar zorgen wij voor. Onze inzet voor cao-onderhandelingen komt altijd tot stand in samenspraak met de leden. Alle belangrijke wijzigingen aan het arbeidsvoorwaardenpakket leggen wij voor ter stemming. Voorafgaand en tijdens onderhandelingen houden wij onze leden voortdurend op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. We versturen inhoudelijke mailings, organiseren webinars en teams-meetings, zijn actief op social media.

Hier zijn we ook voor

Onze leden hebben dus grote invloed op hun eigen arbeidsvoorwaarden bij de Volksbank. Maar we doen veel meer. Zo kun je bij ons terecht voor individuele vragen en kwesties en problemen. Wij hebben experts die jou kunnen adviseren bij pensioenvragen. Als je gedoe op je werk ervaart, kun je overleggen met ons service center of met onze juristen. Voor al je vragen over ontslag, mantelzorg, reorganisaties en nog veel meer ben je bij ons aan het goede adres.

Gratis lid van De Unie?

Wist je dat wij in de cao afspraken met de bank hebben gemaakt over gratis lidmaatschap voor medewerkers van de Volksbank? Je mag één maal gebruik maken van dit aanbod. Mis een jaar gratis lidmaatschap niet!

Kaderledengroep

Ter ondersteuning van onze belangenbehartiger hebben wij een kaderledengroep bij de Volksbank. De kaderledengroep bestaat uit leden die zich graag extra inzetten voor hun collega’s bij de bank. De kaderledengroep komt een aantal keer per jaar samen en helpt de belangenbehartiger bij standpuntbepaling, brengt zorgen van collega’s over en is zo de ogen en oren binnen de bank. Als je interesse hebt om ook lid te worden van de kaderledengroep, stuur je een bericht naar de belangenbehartiger. We leggen je graag uit wat je kunt verwachten.

Werken bij de Volksbank

Misschien werk je niet bij de Volksbank, maar ben je dit van plan? De Unie en de onze leden zetten zich in ieder geval in voor goede arbeidsvoorwaarden, nu en in de toekomst. Op deze pagina vind je alvast de huidige cao. Nieuwsgierig naar werken bij de Volksbank? En als je een mooie baan gevonden hebt, checken wij je arbeidsovereenkomst meteen even!

Downloads