De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Volksbank: Update

27 juni 2023
Volksbank

Na een relatief rustige periode wacht er de komende tijd een aantal belangrijke grote dossiers op ons. We praten je graag bij.

Word gratis lid!

Lid worden

Iedereen die werkt bij de Volksbank, kan nu een jaar gratis lid worden. Dit hebben we afgesproken met de bank, die dat betaalt. De bank vindt het heel belangrijk dat medewerkers zich professioneel laten ondersteunen voor hun arbeidsvoorwaarden en juridische hulp indien nodig. Als we straks onderhandelen over jullie pensioen en sociaal plan, is het heel belangrijk dat we een grote achterban hebben. Meer leden betekent simpelweg meer invloed aan tafel. Word dus lid en vraag je collega’s ook om lid te worden!

Pensioen

Je pensioenregeling is de één na duurste arbeidsvoorwaarde, na je loon. Zoals je weet, heeft na de Tweede Kamer heeft nu ook de Eerste Kamer ingestemd met de Wet Toekomst Pensioen (WTP). Dit betekent dat de Pensioenwet een feit is. Volgens deze wet moeten we naar een nieuw pensioenstelsel. In ieder geval moeten er straks ingrijpende keuzes gemaakt worden over jullie pensioen. De Unie maakt die keuzes natuurlijk op basis van de mening van onze leden bij de Volksbank. Daarnaast zitten de medewerkers van Athora ook in hetzelfde pensioenfonds als de medewerkers van de Volksbank. Binnenkort gaan we om tafel met alle stakeholders van het pensioenfonds SNS Reaal. Heb je nu al vragen of opmerkingen over de pensioenregeling? Laat ons dat horen.

Cao en sociaal plan

De cao loopt nog tot eind 2024 door. Maar het sociaal plan loopt eind dit jaar af. Na de zomer gaan we hierover onderhandelen. Wat vindt jij goed aan het huidige sociaal plan? Wat moet absoluut beter? Laat ons weten welke ideeën jij hebt over het sociaal plan.  Je kunt mailen naar belangenbehartiger Harma Pethke: Harma.Pethke@unie.nl.

Kaderledengroep

Ook de kaderledengroep start na de zomer met de voorbereidingen voor het nieuwe sociaal plan. Binnenkort komen we bij de leden terug over de kaderledengroep. We zijn namelijk op zoek naar uitbreiding!

Gerelateerde berichten

Volksbank

Volksbank: update

In de afgelopen periode zijn er een aantal overleggen geweest. Er is gesproken over pensioen en we hebben ook stilgestaan…

Volksbank

Volksbank: akkoord sociaal plan

Na een aantal overleggen hebben we een akkoord bereikt voor een nieuw sociaal plan. De overleggen vonden plaats in een…

Word gratis lid