De Unie, in jouw belang

De Unie bij Reisbranche

In deze prachtige branche werken ongeveer 15.000 professionals in uiteenlopende functies. Deze professionals zijn de hele dag in touw voor de ca. 8 miljoen mensen die jaarlijks op reis gaan. Werk jij ook in deze branche? Of je nu werkt bij een reisbureau, een zakenreisbureau of een touroperator, wij doen een heleboel dingen voor jou als werknemer.

 

Arbeidsvoorwaarden

Wij onderhandelen over jouw arbeidsvoorwaarden. En die mogen best een duwtje omhoog krijgen. Daar wordt hard aan gewerkt. Als je lid bent kan je meepraten over de cao. Je kunt dan zelf voorstellen doen die je belangrijk vindt om af te spreken. Deze nemen wij dan mee naar het cao-overleg. Als lid kan je ook meestemmen over het resultaat van de cao-onderhandelingen. Het gaat immers over jouw eigen arbeidsvoorwaarden!

 

Ondersteuning

Maar wij zijn er ook als je eens een probleem hebt op je werk. Dan praten we eerst met jou wat er aan de hand is. Dan geven we je een advies waarmee je zelf verder kan. Als het dan niet opgelost wordt kunnen we zelf ook gaan praten met je werkgever maar alleen als je dat zelf wilt. In het ergste geval kan je bij ons terecht voor juridische hulp, maar we lossen het liever op in een goed gesprek.

Zo zijn er tal van voorbeelden van ondersteuning bijvoorbeeld bij:

  • Ontslag
  • Ziekte
  • Financieel advies
  • Fiscaal advies
  • Pensioenadvies
  • Loopbaanadvies

Downloads

Reisbranche Cao 2019 voor de Reisbranche 01-11-2018 tot en met 01-09-2019 - 5 MB

Reisbranche Cao voor de reisbranche 01-11-2016 -01-11--2018 - 6 MB