De Unie, in jouw belang

Nieuws over ABU

De Unie bij ABU

De Unie behartigt in de uitzendbranche zowel de belangen van de flexwerkers (uitzendkrachten en gedetacheerden), als van de vaste medewerkers in dienst van de uitzendbureaus. Daarnaast zijn we bestuurlijk vertegenwoordigd in de SNCU: de ‘politie’ in de uitzendbranche, DOORZAAM: de stichting die gelooft in het stimuleren van de duurzame inzetbaarheid van uitzendkrachten en dat gebeurt door het inzetten van een integrale aanpak. De Unie is partij bij de cao ABU en NBBU voor Uitzendkrachten en de cao voor Vaste Medewerkers bij de ABU. De betrokken werkgevers zijn verenigd in de Algemene Bond Uitzendondernemingen (ABU) en de NBBU.

DOORZAAM

DOORZAAM is de nieuwe stichting, waar STAF (Stichting Arbo Flexbranche) en STOOF (Stichting voor Opleiding en Ontwikkeling Flexbranche) per 1 februari 2019 zijn samen gegaan. DOORZAAM: de stichting die gelooft in het stimuleren van de duurzame inzetbaarheid van uitzendkrachten en dat gebeurd door het inzetten van een integrale aanpak. Hierbij wordt uitgegaan van een integrale, oftewel een “alles-in-één-aanpak”, waarbij steeds de toets zal zijn of dit ten goede komt aan de duurzame inzetbaarheid voor de uitzendkracht. Uitzendorganisaties en opdrachtgevers zijn onmisbaar bij deze aanpak. Kijk vooral op deze site.

SNCU

De SNCU (Stichting Naleving Cao voor Uitzendkrachten) is een stichting die de naleving van de cao’s in de uitzendbranche bevordert. Dit doet de SNCU door voorlichting te geven over deze cao’s en door controles bij uitzendbureaus uit te voeren. Het belang van het werk van de SNCU is bevordering van eerlijke concurrentie en erop toezien dat uitzendkrachten ontvangen waar ze volgens de cao recht op hebben. De SNCU is opgericht door werkgevers- en werknemersorganisaties in de uitzendbranche. Aan de werkgeverszijde is dat de ABU en de NBBU en aan de werknemerszijde FNV Bondgenoten, CNV Dienstenbond, LBV en De Unie.

 

Downloads