De Unie, in jouw belang
0345 851 851
info@unie.nl

Nieuws over Sabic

Cao Sabic IP 2019. Wat en.. voor wie?

In deze nieuwsbrief geven wij informatie over het proces en leggen wij uit wat het streven van De Unie is in aanloop naar de cao,…

De Unie bij Sabic

Het concern SABIC is in Nederland actief in Limburg (Geleen en Sittard) en in Noord-Brabant (Bergen op Zoom en Raamsdonkveer) en kent twee verschillende cao’s. Een voor SABIC LBV  (Limburg) en één voor SABIC IP (Noord-Brabant). Vanuit het concern is er de natuurlijke drang om binnen Nederland tot gelijkluidende arbeidsvoorwaarden te komen. Dan is het belangrijk dat je vakbond daar op inspeelt en beide speelvelden ook goed kan overzien. En uiteraard houdt De Unie daarbij rekening met de historie van beide bedrijven: je toekomst wordt immers ook bepaald door je historie.

Toonaangevend en richtinggevend behartigt De Unie de belangen van een grote groep medewerkers, zowel op de site als in het hoofdkantoor. In de WIN periode zijn vele leden op individuele basis tot grote tevredenheid geholpen. Inzet en uitkomsten van cao onderhandelingen lagen de afgelopen jaren kort bij elkaar. En dat is belangrijk omdat beloven één is, leveren weer iets anders. Maar niet bij De Unie!

SABIC LBV

Bij SABIC LBV zijn 13 kaderleden actief voor De Unie, werkzaam zowel in Geleen als in Sittard. In de fabriek en in de dagdienst. Vallend onder de cao en Exempts. Kortom, een doorsnee van de organisatie. Er is dus altijd minstens een kaderlid die ons kan helpen, met welke soort vraagstuk dan ook, die JOU aangaat. Deze kaderleden vormen de BedrijfsLedenGroep (BLG). Voorzitter van de BLG is op dit moment Pascal Pecasse.

SABIC IP

De Unie is er voor alle medewerkers binnen SABIC IP.  Wij willen echter dat alle facetten van het bedrijf mee wegen in de te nemen besluiten. De werkelijkheid is dat op dit moment de belangen en behoeften van een deel van het personeel (grof weg dagdienst populatie, zowel onder de cao vallend als Exempts) onvoldoende of in het geheel niet behartigd worden. Jouw belangen en die van jouw collega’s krijgen minder of geen aandacht. Simpelweg omdat jullie geen collectieve vuist maken.

De Unie wil die rol nemen. Samen met jou en jouw collega’s. Door jou “gevoed” en pro actief kritisch gevolgd wil De Unie jouw belangen behartigen en jou een stem geven, waarnaar geluisterd wordt! Bij SABIC IP is voor De Unie als kaderlid jouw collega Frits Schultze actief.

Downloads

Sabic Reglement opleidingsfonds, financiële foto en employabilityscan - 260 KB

Sabic Opleidingsfonds. Artikel Connexions Geleen en Sittard - 148 KB

Sabic Informatie over afwikkeling van de CAO-afspraken Cao Sabic Limburg 2018-2019 - 254 KB

Sabic Regeling vergoeding bedrijfshulpverlening SABIC Limburg - 133 KB