De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Philips IT Reorganisatie

06 juli 2022

De gisteren door Philips aangekondigde reorganisatie komt als een verrassing. Onlangs waren er al organisatie-wijzigingen doorgevoerd, maar tot gedwongen ontslagen had dit niet geleid. Daar komt nu dus verandering in.

Mis nooit meer belangrijke Philips-updates en schrijf je nu gratis in!

Outsourcing

Natuurlijk verplaatst Philips al jaren werk naar lage-kostenlanden als bijvoorbeeld Polen, Panama en India. In 2019 werden nog 230 banen op de verkoopafdeling verplaatst naar Polen. Dit ging toen ten koste van werk in Eindhoven.

Slaapapneu-kwestie

Philips ziet blijkbaar aanleiding om de uitgaven tegen het licht te houden. In diverse media is gemeld dat de slaapapneu-kwestie Philips tot nu toe al 900 miljoen euro heeft gekost en het eind lijkt nog niet in zicht. Door een reorganisatie kan Philips fors besparen op personeelslasten.

Voorgenomen reorganisatie

De plannen voor een reorganisatie moeten overigens nog worden beoordeeld door de OR van Philips. De Unie zal dat traject nauwlettend volgen. Het huidige sociaal plan dat met de vakorganisaties is afgesproken loopt eind 2023 af.

Ontvang alle Philips-updates nu gratis en ben direct op de hoogte!

Wat nu?

De Unie is als grote vakorganisatie rechtstreeks betrokken bij alle aanstaande gesprekken over deze voorgenomen reorganisatie. Schrijf je nu in als gratis light-lid en wij houden je voortdurend op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Leden van De Unie krijgen direct alle ondersteuning die nodig is in deze spannende periode. Als je vragen hebt of jouw baan straks ook onder de reorganisatie valt, kun je mailen met Suat Koetloe, onze belangenbehartiger.

Gerelateerde berichten

Word gratis lid