De Unie, in jouw belang

Philips

24 mei: Uitslag Ledenraadpleging

De stemming voor de nieuwe Philips-cao is gesloten. Veel van onze leden hebben de moeite genomen om deel te nemen aan het Webinar, de online ledenvergaderingen en hebben vervolgens gestemd. Ondanks dat er sprake is van veel weerstand doordat Philips een verschil heeft aangebracht in de loonsverhoging tussen de verschillende vakgroepen, is de stemming positief afgerond. Ruim 78% van de leden die gestemd hebben, hebben ingestemd met het onderhandelingsresultaat van 10 mei 2023. Dit betekent dat er sprake is van overeenstemming. Dit is ook aan Philips gecommuniceerd.

In het bericht aan Philips hebben we vanzelfsprekend de weerstand benoemd die ontstaan is doordat er een verschil in loonsverhoging is tussen de vakgroepen. Hierbij hebben we aangegeven dat we dit onderwerp voor de komende overleggen binnen Philips zal blijven agenderen.

De betrokkenheid van leden is groot. Dit blijkt niet alleen uit de grote deelname aan het Webinar, maar ook uit de vele contacten die ontstaan zijn. We willen iedereen dan ook bedanken voor het vertrouwen dat hun in De Unie hebben gesteld.

Wat ons betreft blijven we inzetten op volwassen en gelijkwaardige arbeidsvoorwaarden voor alle Philips-medewerkers. Als je nu direct vragen of opmerkingen hebt, neem dan contact op met John Kapteijn via john.kapteijn@unie.nl.

17 mei: Webinar “Onderhandelingsresultaat Philips cao” terugkijken

Op 17 mei gaf De Unie in een live webinar een toelichting op het bereikte onderhandelingsresultaat in de Philips cao. Dit onderhandelingsresultaat bevat thema’s als loon, onkostenvergoedingen, opleidingen, 5 mei vrij enzovoorts. Ook werd er aandacht gegeven aan het proces dat voorafging aan het bereikte resultaat.

Heb je het webinar gemist? Geen probleem, je kunt het nu terugkijken!

Vergeet niet te stemmen op het resultaat, dit kan nog tot 23 mei!

Het onderhandelingsresultaat in het kort uitgelegd:


Wil jij op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen bij Philips? Sluit je dan aan bij De Unie!

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf €0!

 

De Unie ondersteunt je op alle belangrijke momenten in je carrière.

Juridische ondersteuning

De juridisch specialisten van De Unie weten alles van arbeidsrecht en gebruiken die kennis graag om ervoor te zorgen dat jij krijgt waar je recht op hebt. Bijvoorbeeld door je arbeids- of beëindigingsovereenkomst door te pluizen en jou op je rechten te wijzen. Of werk te maken van een eerlijke transitievergoeding. Zo nodig helpen ze je zelfs bij het aanvragen van een WW-uitkering.

Inzicht in je pensioen

Onze specialisten helpen je aan inzicht in je pensioensituatie. Bijvoorbeeld door je wegwijs te maken in verschillende fondsen en regelingen, of eventuele voordelen en kansen met je te bespreken. We kijken altijd onafhankelijk en scherp naar je situatie en denken met je mee.

Live events:

Woensdag 17 mei 19:00 uur: Toelichting op het onderhandelingsresultaat

Kijk het webinar terug

 

Onze belangenbehartiger bij Philips

Suat Koetloe
suat.koetloe@unie.nl

Meteen contact met onze helpdesk?

Bel of mail ons, wij staan van 8.30 tot 17.00 uur voor je klaar.

Telefoon
0345 851 963
sc@unie.nl