De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

NN Group: Verslag cao-onderhandelingen

15 november 2023

De Unie voert sinds september van dit jaar cao-onderhandelingen met NN. We hebben afgesproken te streven om nog dit jaar de onderhandelingen af te ronden. De leden vragen om snel duidelijkheid te hebben. Sinds ons ledenbericht van 6 november 2023 hebben wij twee dagen van onderhandelingen achter de rug. In die twee dagen is er veel gebeurd.

Word gratis NN lid!

 

NN heeft na een mager startbod belangrijke tegemoetkomingen gedaan in het sociaal plan en in de salarisparagraaf. Ook heeft NN ons voorstel overgenomen om een generatieregeling aan te bieden aan de medewerkers. De Unie heeft ook een aantal van onze voorstellen ingetrokken en het voorstel voor salarisverhoging aangepast. We willen nu graag met de leden bespreken wat voor hen belangrijk is.

Medewerkersbijeenkomst

Op woensdag 22 november organiseert De Unie een online medewerkersbijeenkomst. In deze vergadering lichten we de onderhandelingen verder toe en kun jij vragen stellen. de online vergadering is op woensdag 22 november van 09.00 tot 10.00 uur. Aanmelden kan hier.

Jouw mening is belangrijk

Wil jij je mening geven, maar ben je verhinderd op 22 november? Lees dan hier het verslag van het cao-overleg of stuur een mail met jouw visie naar De Unie, dit kan via inge.de.vries@unie.nl.

Wij willen graag weten wat de leden vinden, want we doen het voor jou. Wat vind jij van het aanbod van NN? Wat is voor jou het belangrijkste onderwerp van deze cao-onderhandelingen? Waar kun jij je absoluut niet in vinden? Houd er rekening mee dat NN heeft aangegeven dat wat hen betreft er weinig tot geen onderhandelruimte meer is na de concessies die ze al hebben gedaan.

Stand van het overleg

Het aangepaste voorstel van De Unie kun je hier lezen. Het standpunt van NN kun je hier lezen.

Vervolgoverleg

Het laatste cao-overleg is op donderdag 30 november 2023. Op deze laatste dag moet er toegewerkt worden naar een eindresultaat. Ook NN heeft aangegeven dat ze de medewerkers dan duidelijkheid wil geven. Wil je schriftelijk reageren, doe dit dan uiterlijk op maandag 27 november 2023. En sluit aan bij de online ledenbijeenkomst op 22 november 2023.

Word gratis NN lid!

 

 

Contact

Zijn er vragen of opmerkingen naar aanleiding van dit bericht, stuur dan een bericht naar de belangenbehartiger Inge de Vries via inge.de.vries@unie.nl

Gerelateerde berichten

NN Group: Cao-overleg uitgesteld

Op 27 november 2023 heb ik je geïnformeerd dat op 30 november de laatste cao-onderhandelingen bij NN worden gehouden. Helaas…

Verslag webinar De Unie

De Unie overlegt met NN over de nieuwe cao. Deze onderhandelingen zijn in een eindfase. Na de onderhandelingen van 14…

Word gratis lid