De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Loonbod ABN AMRO valt tegen

15 februari 2024

Op woensdag 14 februari werden de Q4 resultaten bekend gemaakt. De bank heeft een sterk jaarresultaat 2023 gerealiseerd. Op diezelfde dag hebben we ook voor de eerste maal onderhandeld over jullie nieuwe cao. De onderwerpen waren loon, beloning en waarderen.

Word gratis lid!

 

Loon is het belangrijkste thema

In ons vorige overleg hadden we aangegeven dat de structurele loonsverhoging erg belangrijk is voor de werknemers. Dit wordt door zowel de bonden als ABN AMRO herkend en erkend. Om die reden zijn we de onderhandelingen gestart met de structurele loonsverhoging.

Het loonbod van de bank

De bank wil 5% loonsverhoging geven. In die 5% zit ook een eindejaarsuitkering. Maar de bank wil het percentage ook koppelen aan jouw individuele performance. Over de precieze invulling kunnen we dan nog onderhandelen, zo stelt de bank. Wat ons betreft een ingewikkeld en onduidelijk voorstel. ABN AMRO denkt hiermee een oplossing te bieden voor medewerkers die aan het einde van hun schaal zitten. Ook stelt de bank de onvrede onder de medewerkers aan te kunnen pakken over het belonen van een bijzondere prestatie.

Wat wij van het loonbod vinden

Wij hebben aangegeven dat wij het loonbod te laag vinden en dat de structurele loonsverhoging los staat van andere looncomponenten. Daarnaast hebben we in onze voorstellenbrief een oplossing opgenomen voor medewerkers die aan het einde van de schaal zitten. Ook hebben we aangegeven te willen kijken of het systeem van de 0-7% schaaldoorloop nog voldoet en passend is. Wat ons betreft allemaal aparte onderwerpen met ieder hun eigen dynamiek en eigen oplossingen. En die staan dus los van de structurele loonsverhoging.

Hoe nu verder

Graag blijven we in gesprek. Maar er ligt een groot gat tussen onze loonvraag en het loonbod van de bank. We hebben de bank gevraagd haar bod te heroverwegen, zodat we in gesprek kunnen blijven. Het volgende overleg is gepland op 4 maart.

Invloed

Stuur deze mail vooral door naar je collega’s. Wij vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk medewerkers van ABN AMRO op de hoogte zijn van de cao-onderhandelingen. Dat is ook in jouw belang. Samen met zoveel mogelijk collega’s moeten we bank enthousiasmeren om jullie inzet te waarderen. Als Light-lid kom je mogelijk in aanmerking om gratis Compleet-lid van De Unie te worden. Doe dat snel, dan stem je straks ook mee!

Whatsapp

Altijd als eerste op de hoogte! Meld je direct aan voor onze whatsapp-groep “De Unie voor ABN AMRO”, dan houden wij je ook via deze weg direct op de hoogte van het laatste nieuws. Aanmelden is heel makkelijk.
Als je vragen hebt naar aanleiding van deze nieuwsbrief kun je mailen naar Harma.Pethke@unie.nl.

Met vriendelijke groet,
Harma Pethke

Belangenbehartiger

Gerelateerde berichten

Word gratis lid