De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

ABN AMRO: Cao-onderhandelingen lopen vast, medewerkers aan zet!

04 april 2024

Vakbonden zijn teleurgesteld in de houding van de ABN AMRO. 2023 was een fantastisch jaar waarin 2,7 miljard euro winst werd gemaakt en 500 miljoen euro extra naar aandeelhouders ging. De vooruitzichten voor 2024 zijn ook uitstekend. Er zijn slechtere momenten denkbaar om voor jullie een nieuwe cao uit te onderhandelen. Onze belangrijkste inzet dit jaar is om het koopkrachtverlies van de afgelopen twee jaar te herstellen. We lopen na vier onderhandelingsdagen vast. ABN AMRO blijft eisen dat we met een lager loonvoorstel aan tafel komen. Wij blijven hameren op een loonsverhoging die past bij de resultaten van de bank.

Word gratis lid!

 

Het bod

ABN AMRO stelt een structurele loonsverhoging voor van 4,5%, naast een jaarlijks te verdienen waarderingspremie en een vaste periodiek ter vervanging van de 0-7% regeling.

Via deze link kun je onze vorige brief lezen met een uitgebreide toelichting en daar kun je het bod rustig nalezen. Ook stelt ABN AMRO een forse verslechtering van het sociaal plan voor (verlaging van de transitievergoeding, het schrappen van twee maanden salaris extra en het schrappen van de mobiliteitsclausule).

We willen de bank laten zien dat dit niet alleen het verhaal is van de bonden, maar ook jullie verhaal, het verhaal van de medewerkers. Wij vragen jou daarom om de volgende vraag te beantwoorden en dit bericht met zoveel mogelijk collega’s te delen. 

De vraag

Wij zijn benieuwd naar jouw antwoord op de vraag: wat doet dit loonbod met jou? 

Hoe nu verder?

Wij verzamelen jullie antwoorden anoniem en bundelen dat tot een witboek. De bonden zullen de reacties samenvoegen en gezamenlijk aanbieden aan de Executive Board van ABN AMRO. Je kunt jouw antwoord uiterlijk vrijdag 12 april digitaal aan ons laten weten via deze link.  Stuur de link ook door aan al jouw andere collega’s. Het is belangrijk dat zoveel mogelijk medewerkers laten horen wat dit met ze doet!

Invloed 

Stuur dit bericht vooral door naar je collega’s. Wij vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk medewerkers van ABN AMRO op de hoogte zijn van de stand van zaken van de cao-onderhandelingen. Dat is ook in jouw belang. Samen met alle collega’s moeten we bank enthousiasmeren om jullie inzet te waarderen. Ben je nog geen lid of ben je light-lid? Dan kom je mogelijk in aanmerking om gratis Compleet-lid van De Unie te worden. Doe dat hier snel, dan stem je straks ook mee!

Word gratis lid!

 

Whatsapp     

Altijd als eerste op de hoogte! Meld je direct aan voor ons whatsapp-kanaal “De Unie voor ABN AMRO”, dan houden wij je ook via deze weg direct op de hoogte van het laatste nieuws. Aanmelden is heel makkelijk via deze link.

Contact     

Als je vragen hebt naar aanleiding van dit bericht, dan kun je contact opnemen met één van onze belangenbehartigers via harma.pethke@unie.nl of  mandy.raaijmakers@unie.nl.

Gerelateerde berichten

ABN AMRO: Witboek aangeboden

In totaal hebben er 4.178 collega’s een persoonlijk bericht achtergelaten in het Witboek. Wij vinden dit een hele goede opkomst….

Word gratis lid