De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

ABN AMRO witboek aanbieden

22 april 2024

Wij hebben de leden in onze vorige nieuwsbrief een vraag gesteld over het loonbod.

De vraag was: Wat doet dit loonbod met jou? Heel erg veel medewerkers hebben deze vraag beantwoord. Wil jij weten wat we met deze reacties gaan doen? Lees dan verder.

Word gratis lid!

 

Loonbod onvoldoende

Hoe zat het ook alweer? Na 4 dagen van onderhandelingen waren we vastgelopen op het loonbod. Ondanks de prachtige jaarcijfers blijft ABN AMRO eisen dat wij onze loonvraag naar beneden bijstellen. Wij blijven vasthouden aan een loonsverhoging die past bij de resultaten van de bank en in lijn ligt met koopkracht en koopkrachtverbetering. Daarbij vinden wij het sociaal plan geen onderwerp voor de cao-tafel. Die willen we bespreken nadat we de cao hebben afgesloten.

De werkgever leek ervan overtuigd te zijn dat ze een reëel bod doen, waar de werknemers prima mee kunnen leven. Wij vinden het tijd om de woorden van de werknemers zelf te laten horen. Niet door ons vertaald, maar echt door de medewerkers gesproken. Dat willen we niet alleen aan de onderhandelingstafel laten horen, maar ook aan de ExBo. We hopen hiermee een beter beeld te schetsen van wat er leeft op de werkvloer.

 We hebben de reacties geanalyseerd en de inhoud was duidelijk. De teleurstelling is groot en er leeft een gebrek aan waardering. Het loonbod is niet voldoende en het sociaal plan mag niet versoberen. Dat is de grote lijn. Alle reacties van alle bonden zijn geanonimiseerd en samengebonden in een witboek.

Witboek aanbieden

We bieden dit witboek samen met de kaderleden aan op woensdag 24 april aan de ExBo. We geven dan ook een toelichting aan de bank.

Het is een zeer serieus signaal van de medewerkers. We gaan ervan uit dat ABN AMRO dit mee zal nemen in het bepalen van hun volgende stap in deze onderhandelingen. We houden je op de hoogte van het vervolg!

Invloed

Laat dit bericht ook de collega’s lezen. Wij vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk medewerkers van ABN AMRO op de hoogte zijn van de cao-onderhandelingen. Dat is ook in jouw belang. Samen met alle collega’s moeten we bank enthousiasmeren om jullie inzet te waarderen. Ben je nog geen lid of ben je light-lid? Dan kom je mogelijk in aanmerking om gratis Compleet-lid van De Unie te worden. Doe dat snel, dan stem je straks ook mee!

Whatsapp

Altijd als eerste op de hoogte! Meld je direct aan voor ons whatsapp-kanaal “De Unie voor ABN AMRO”, dan houden wij je ook via deze weg direct op de hoogte van het laatste nieuws. Aanmelden is heel makkelijk door hier te klikken.

Contact

Als je vragen hebt naar aanleiding van dit bericht, dan kun je contact opnemen met één van onze belangenbehartigers via Harma.Pethke@unie.nl of Mandy.Raaijmakers@unie.nl.

 

Gerelateerde berichten

Word gratis lid