De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Aegon Group en AAM: Van alles wat

23 november 2023

In dit bericht aandacht voor de verhuizing naar Schiphol, 3e kwartaalcijfers, periodiek overleg, OR, tips over het omgaan met werkstress en de voorbereiding op de jaarlijkse gesprekkencyclus.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Verhuizing

De medewerkers van Aegon Group en Asset Management gaan begin 2025 gezamenlijk naar één pand op Schiphol WTC. Wat betekent dit voor jou? Heb je te maken met een vermindering van jouw reistijd of juist een toename? Vind je het prima om het pand op het Aegonplein te verlaten of heb je er toch sentimentele gevoelens bij? Maar het kan ook allemaal nog een ‘ver van je bedshow’ zijn.

Q3 2023

Aegon Group heeft haar derdekwartaalcijfers gepubliceerd en een update gegeven over haar strategie en toezicht. Zie hiervoor Aegon’s trading update for third quarter 2023 | Aegon Group Corporate Website | Aegon. Beleggers en adviseurs zijn positief maar wij zijn benieuwd naar wat jij hieruit haalt voor jouw werk en toekomstverwachtingen?

Periodiek overleg 

Op donderdag 30 november aanstaande zou er een eerste periodiek overleg tussen HR AEN en de vakorganisaties zijn. Vanwege privéomstandigheden heeft HR-directeur Rebekka Tijsterman ons aangegeven dat ze dit overleg willen verplaatsen. Daarmee wordt het niet eerder dan januari of februari 2024 dat dit overleg zal plaatsvinden. Wordt dus later nog vervolgd.

Kennismaking OR’en

Op 3 november 2023 heb ik kennis gemaakt met een aantal OR-vertegenwoordigers van CC, GTS en AAM. Het is even zoeken nu er geen vast overleg tussen vakorganisaties en de COR meer is. Het was een plezierig gesprek waarin het is gegaan over de werkwijze van vakorganisaties, samenwerking tussen OR’en en vakorganisaties, arbeidsvoorwaardenvorming en wederzijdse verwachtingen.

Werkstress

In Nederland hebben 1,3 miljoen werkenden last van burn-out klachten en langdurig verzuim. Meer dan 30% van de werknemers valt uit door stress. De grootste veroorzakers zijn psychische klachten. Hoog tijd voor een aantal tips tegen (werk)stress waar je zelf mee aan de slag kunt:

  • Doe eens een ademhalingsoefening. Binnen een paar minuten reguleert het je zenuwstelsel en ga je verschil merken. Oefeningen zijn te vinden op YouTube en/of Spotify.
  • Ga in je lunchpauze wandelen. Doordat je in de buitenlucht wandelt, krijgen je hersenen een impuls die de negatieve stemming in je brein/hersenen remt. Daarnaast is wandelen om nog veel andere redenen gezond voor je.
  • Voeding doet veel want jouw darmen worden niet voor niets je tweede brein genoemd. Ze produceren onder andere dopamine, ook wel gelukshormonen genoemd. Die zijn weer van invloed op je stemming, geheugen en focus. Vermijd daarom te veel koffie, suikers en alcohol maar eet vooral meer groenten en blijf veel water drinken.
  • Positieve gedachten leiden tot minder stress. Sta even stil bij de afgelopen week. Wat ging er goed? Welke successen zijn er behaald? Waar ben je dankbaar voor? Geef er aandacht aan.

Je kunt daarnaast ook het gesprek aangaan met je collega’s en leidinggevende tijdens het werkoverleg en/of met de medezeggenschap en/of met HR in contact komen. Blijf er niet mee zitten!

Beoordelings- en planningsgesprekken

Zo tegen het einde van het jaar maken werkgevers en werknemers zich weer op om terug te kijken op 2023 en vooruit te kijken naar 2024. Voor het beoordelingsgesprek heeft De Unie een paar zaken voor je op een rij gezet. Zie hiervoor https://www.unie.nl/jouw-werk-en-inkomen/beoordelingsgesprek-waar-moet-je-op-letten. Na het beoordelingsgesprek volgt het planningsgesprek. Wij hebben daar ook een paar tips voor die je kunt gebruiken ter voorbereiding. Lees er hier meer over en doe er je voordeel mee!

Contact

Als je een vraag of opmerking hebt over dit bericht, dan kan je de belangenbehartiger Emanuel Geurts hierover mailen via emanuel.geurts@unie.nl en/of telefonisch bereiken via 06-5252 2074. Heb je een andere vraag of behoefte aan persoonlijk advies, neem dan contact op met ons Service Center via sc@unie.nl of telefonisch via 0345-851 963. We adviseren je graag!

Gerelateerde berichten

Aegon Group en AAM: Update

Met deze nieuwsbrief informeren we over het overleg tussen HR AEN, De Unie en de andere vakorganisaties en de landelijke…

Knab verkocht aan BAWAG

Van a.s.r. kreeg De Unie het bericht dat het net overgenomen Knab van Aegon nu overgaat naar een Oostenrijkse bank BAWAG….

Aegon: Een update

In dit bericht is er aandacht voor het eerste gesprek tussen HR AEN en de vakorganisaties en voor de landelijke…

Word gratis lid