De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

ABN AMRO: werktijden CC & OPS

01 februari 2024

In de afgelopen periode hebben we regelmatig gesproken over de opstarttijden en sluitingstijden na afloop van de wachtrij. We hebben hier een tijd voor tijd afspraak voor kunnen maken.

Werk jij bij ABN-AMRO? Word nu gratis compleet lid!

 

Dit bericht is alleen bedoelt voor de leden die bij CC&OPS werken. Je kunt hier het hele akkoord rustig nalezen.

Tijd-voor-tijdregeling na einde werkrooster

Het gaat om de tijd die je vooraf aan je rooster en nadat je rooster eindigt, incidenteel extra tijd werkt. Er zijn geen instructies om eerder te starten met je werk. Maar in praktijk gebeurt het wel dat je eerder start met je werktijd. Dan is dat officieel geen werktijd. Maar toch hebben we dit meegenomen in de nieuwe afspraken. Na afloop van het werkrooster kan er een wachtrij zijn, waardoor je incidenteel later stopt met werken dan je rooster staat. Hierover hebben we nu afspraken kunnen maken in de vorm van een extra verlofsaldo, de tijd-voor-tijdregeling na einde werkrooster.

Eenmalig compensatie tijd voor tijd

Omdat ook in de voorgaande periode hiervan sprake heeft kunnen zijn, hebben we een eenmalig compensatie kunnen afspreken. Voor de periode 1 mei 2022 tot 1 januari 2024 krijg je met terugwerkende kracht eenmalig 32 uur compensatie. (Naar rato van je arbeidsduur en lengte dienstverband). Deze afspraken gelden ook voor uitzendkrachten.

Tijd voor tijd compensatie vanaf 1 januari 2024

Vanaf 1 januari 2024 krijgt iedereen 20 uur compensatie in tijd, per jaar, als extra verlofsaldo. Je kunt dit niet laten uitbetalen. (Naar rato van je arbeidsduur en lengte dienstverband). Deze afspraken gelden ook voor uitzendkrachten.

Stemmen

We hebben lang en goed gesproken met de bank om tot overeenstemming te komen. We zijn daarin geslaagd en vragen de leden om hun stem uit te brengen. Zij hebben een uitnodiging ontvangen om te stemmen tot 12 februari 2024 – 12.00 uur.

Whatsapp

Altijd als eerste op de hoogte! Meld je direct aan voor onze whatsapp-groep “De Unie voor ABN-AMRO”, dan houden wij je ook via deze weg direct op de hoogte van het laatste nieuws. Aanmelden is heel makkelijk.

Als je vragen hebt naar aanleiding van dit bericht kun je mailen naar Harma.Pethke@unie.nl

Gerelateerde berichten

Word gratis lid