De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

ABN AMRO: Wat vind jij van het voorstel van een waarderingspremie?

21 maart 2024

Op maandag 25 maart spreken we verder met ABN AMRO over de nieuwe cao. We hebben de leden de vorige keer meegenomen in het huidige beloningsvoorstel van de bank. Wij hebben veel reacties ontvangen over de hoogte van het bod, het duidelijke signaal zullen wij delen met de bank. Daarnaast hebben we ook inhoudelijke feedback gekregen van onze leden op de wijze waarop de bank het belonen en beoordelen wil inrichten. Het is belangrijk om ons te vertellen hoe jij aankijkt tegen de voorgestelde vorm en systematiek van belonen en beoordelen. Dat bepaalt namelijk hoe wij de gesprekken met jouw werkgever hierover kunnen voeren. Lees hieronder hoe jij eenvoudig jouw mening met ons kunt delen.

Word gratis lid!

 

De waarderingspremie

Zoals we al eerder deelden, heeft onze portemonnee meerdere vakjes! Wij behandelen deze vakjes los van elkaar. We zijn nu vooral benieuwd naar jouw visie op de waarderingspremie zoals de bank dat heeft voorgesteld. Lees hieronder nog een keer het voorstel van de werkgever:

De waarderingspremie is een eenmalige uitkering die kan worden toegekend aan het einde van het jaar, afhankelijk van de prestaties. Deze premie heeft geen invloed op de groei in jouw schaal en telt ook niet mee voor het vakantiegeld of de pensioenopbouw. Voor de beoordeling wordt gekeken naar alle 4 de thema’s van Together & Better. Namelijk: resultaat, gedrag, ontwikkeling en bankbewijs. Het voorstel voor de hoogte van de waarderingspremie is als volgt:

  • 0% bij underperformance
  • 2,5% bij performance naar verwachting
  • 5% bij een bovengemiddelde performance

De bank geeft aan dat ze met dit voorstel de mogelijkheid willen bieden om een bovengemiddelde prestatie te belonen. Ze willen hiermee ook de mogelijkheid bieden om werknemers te kunnen belonen die aan het einde van hun schaal zitten. De bank geeft aan dat die behoefte leeft onder de werknemers, dat is volgens hen af te leiden uit een onderzoek.

Klik hier om ons te laten weten wat jij denkt van deze waarderingspremie. Vul dit uiterlijk 25 maart in, zodat we dit mee kunnen nemen naar de onderhandelingen!

Invloed

Wijs je collega ook op dit bericht. Wij vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk medewerkers van ABN AMRO op de hoogte zijn van de cao-onderhandelingen. Dat is ook in jouw belang. Samen met alle collega’s moeten we de bank enthousiasmeren om alle inzet te waarderen. Ben je nog geen lid of ben je light-lid? Dan kom je mogelijk in aanmerking om een jaar gratis Compleet-lid van De Unie te worden. Doe dat snel via deze link, dan stem je straks ook mee!

Whatsapp

Altijd als eerste op de hoogte! Meld je direct aan voor onze whatsapp-kanaal “De Unie voor ABN AMRO”, dan houden wij je ook via deze weg direct op de hoogte van het laatste nieuws. Aanmelden is heel makkelijk.

Contact

Als er vragen zijn naar aanleiding van dit bericht, neem dan contact op met één van onze belangenbehartigers via Harma.Pethke@unie.nl of Mandy.Raaijmakers@unie.nl.

Gerelateerde berichten

Word gratis lid