De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

ABN AMRO: verslag eerste cao-overleg

31 januari 2024

Deze week was de aftrap van de onderhandelingen voor een nieuwe cao. Ook is er gesproken over het sociaal plan. Bij de onderhandelingen waren de kaderleden die meedoen aan tafel en de kaderleden die in de zijkamer plaatsnemen, aanwezig.

Werk jij bij ABN-AMRO? Word nu gratis compleet lid!

 

Cao-voorstellen

In dit eerste overleg hebben alle vakbonden en de bank hun voorstellen aan elkaar toegelicht. Het is een lange lijst van onderwerpen die we in de komende tijd willen bespreken.

Alle partijen vinden het loon een erg belangrijk onderwerp. Ook de bank geeft dit aan. Daarom hebben we in dit eerste overleg aan de bank gevraagd hoe zij loon zien en waar zij aan denken. We hebben daar nu nog geen antwoord op gekregen. De volgende keer willen we dit weer op de agenda zetten, want we zouden graag meer duidelijkheid hierover willen hebben.

Sociaal plan

De bank wil ook over het sociaal plan praten. Wij hebben aangegeven het sociaal plan dan ongewijzigd te willen verlengen. Deze week zullen we ook verder praten over het pensioen.

Vervolg

Deze week maken we de vervolgagenda waarin we de meer materiële onderwerpen willen bespreken. Op woensdag 14 februari staat het volgende overleg gepland.

Whatsapp

Altijd als eerste op de hoogte! Meld je direct aan voor onze whatsapp-groep “De Unie voor ABN-AMRO”, dan houden wij je ook via deze weg direct op de hoogte van het laatste nieuws. Aanmelden is heel makkelijk.

Als je vragen hebt naar aanleiding van dit bericht kun je mailen naar harma.pethke@unie.nl

Gerelateerde berichten

Loonbod ABN AMRO valt tegen

Op woensdag 14 februari werden de Q4 resultaten bekend gemaakt. De bank heeft een sterk jaarresultaat 2023 gerealiseerd. Op diezelfde…

Teleurstellend loonbod ABN AMRO!

ABN AMRO heeft vandaag bekend gemaakt de hoogste winst in jaren te hebben geboekt en de aandeelhouders daarvoor te gaan…

Word gratis lid