De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

ABN AMRO: Update pensioenoverleg

13 maart 2024

Op dinsdag 12 maart 2024 hebben de bank en de vakbonden gesproken over het onderwerp pensioen. De pensioenregeling moet namelijk aangepast worden aan de nieuwe pensioenwet die op 1 juli 2023 is ingegaan. Je kunt hier onze vorige pensioen update lezen. De bank en de vakbonden hebben dinsdag in goede sfeer over de invulling van de afgesproken solidaire premieregeling, gesproken.

Word gratis lid!

  

De Nederlandse overheid heeft samen met de werknemers- en werkgeversorganisaties een nieuw pensioenstelsel afgesproken, dat voor 2028 zijn beslag moet krijgen. Als gevolg daarvan moet worden overgestapt naar dit nieuwe pensioenstelsel. De bank en de vakbonden hebben eind 2023 al de eerste overleggen gehad over het nieuwe pensioen voor ABN AMRO. Begin dit jaar kozen de partijen voor een solidaire premieregeling die volgens de planning, ingaat op 1 januari 2027.

Op dinsdag 12 maart bogen de bank en de vakbonden zich over een aantal invullingen van die regeling, zoals het nabestaandenpensioen en hoe om te gaan met de al opgebouwde pensioenen. De partijen hebben op dinsdag 12 maart 2024 belangrijke stappen gezet. Zoals eerder aangegeven, zullen wij een Webinar organiseren om je bij de praten over de nieuwe pensioenwet. Die uitnodiging komt binnenkort.

Vervolg cao op 25 en 26 maart 2024

Op 25 en 26 maart praten de partijen verder over de nieuwe cao. De bank en de vakbonden zitten dan twee dagen bij elkaar zodat alle voorstellen van alle partijen worden besproken.

Invloed

Stuur dit bericht vooral door naar de collega’s bij de ABN AMRO. Wij vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk medewerkers van ABN AMRO op de hoogte zijn van de cao-onderhandelingen. Dat is ook in jouw belang. Samen met alle collega’s moeten we de bank enthousiasmeren om alle inzet te waarderen. Ben je nog geen lid of ben je light-lid? Dan kom je mogelijk in aanmerking om gratis Compleet-lid van De Unie te worden. Doe dat snel, dan stem je straks ook mee!

Word gratis lid!

 

Whatsapp

Altijd als eerste op de hoogte! Meld je direct aan voor Whatsapp-kanaal “De Unie voor ABN AMRO”, dan houden wij je ook via deze weg direct op de hoogte van het laatste nieuwsAanmelden is heel makkelijk.

Contact

Als je vragen hebt naar aanleiding van dit bericht, dan kun je contact opnemen met één van onze belangenbehartigers via email Harma.Pethke@unie.nl of Mandy.raaijmakers@unie.nl.

Gerelateerde berichten

Word gratis lid