De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

ABN AMRO Loonbod nog volstrekt onvoldoende

05 maart 2024

Deze dag was gepland om verder gaan met het onderwerp loon.  Daar waren we de vorige keer geëindigd. We hadden toen aangegeven dat het bod van de bank te laag was. We hadden deze tweede dag gehoopt op een beduidend beter loonbod, dat hebben we niet gekregen. Ondanks dat we meermaals hebben aangegeven dat beweging op de structurele salarisverhoging de grootste wens is van de leden, is hier geen gehoor aan gegeven. De bank heeft verder geconcretiseerd hoe ze de 5% loonruimte willen inrichten, daarover lees je hieronder meer.

Word gratis lid!

 

Hoe verliep het overleg verder?

Samen met de kaderleden hebben we besproken wat de volgende stap zou moeten zijn. We hebben daarop op informele wijze met de bank over gesproken. Informeel overleg kan helpen om elkaar beter te begrijpen en af te tasten wat er geboden kan worden en wat er verwacht wordt. Hierdoor is een smalle basis ontstaan, om door te praten over andere onderwerpen dan loon. Maar we zijn er dus nog niet. Het laatste gedeelte van het overleg hebben daarom twee onderwerpen besproken.

Als bonden gezamenlijk kozen we voor de onderwerpen:

  • Het generatiepact (80% werken, 90% salaris en 100% pensioenopbouw vanaf leeftijd 61 jaar)
  • Loondoorbetaling bij ziekte in het 1ste en 2de ziektejaar

Bonden hebben deze onderwerpen toegelicht. De bank gaf daarop aan er niet verder over te kunnen praten omdat ze zich deze dag daarop niet hadden voorbereid en ook deskundigen daarbij nodig hebben. We vonden dit wel teleurstellend. De bank had eerder in het overleg zelf aangegeven verder door te willen spreken over loondoorbetaling bij ziekte. We hebben uiterste pogingen gedaan om meer duidelijkheid te krijgen, maar er werd inhoudelijk niks meer toegevoegd aan het overleg.

De bank wil de onderwerpen doorschuiven naar de volgende onderhandel dag. Op 12 maart staat alleen het onderwerp pensioenen op de agenda. Dat betekent dat we op 25 en 26 maart verder praten over de cao en alle onderwerpen die zijn voorgesteld. De bank zal dan met een reactie komen op loon en alle andere onderwerpen uit de voorstellenbrieven.

Hoe ziet het loonvoorstel van ABN er nu concreet uit?

Voor een looptijd van 1 jaar is er een loonruimte van 5%.
Daarvan is slechts 3,5% bedoeld voor de structurele collectieve loonsverhoging.

Wat de bank verder voorstelt:

  • Afschaffen salarisgroei binnen de schaal tussen 0 en 7%.
  • Dit vervangen met een vaste doorgroei in je schaal met 2% per jaar,
  • Daarnaast een vaste waarderingspremie per jaar afhankelijk van je prestatie
    Deze waarderingspremie zou er als volgt uitzien:
0% 2,5% 5%
Underperformance Gemiddeld Bovengemiddeld

Deze waarderingspremie kun je ook krijgen als je in het einde van de schaal zit.

Let wel op! De waarderingspremie is geen structurele loonsverhoging, omdat het elk jaar opnieuw kan worden gegeven. Dit voorstel is een eenmalige uitkering die aan het einde van het jaar wordt uitbetaald. En telt niet mee voor je pensioenopbouw of vakantiegeld.

Wat meer duiding aan het huidige voorstel

Aankomende week leggen we je door middel van een video meer uit over de inhoud van dit huidige loonvoorstel. We lichten daarbij toe hoe je in het algemeen kunt kijken naar de verschillende afspraken met financiële waarde binnen cao’s. Mocht je nu al vragen hebben laat ons dat hier weten. Dan nemen wij de antwoorden op deze vragen mee in onze uitleg.

Hoe nu verder?

We hebben geen lichte stelling ingenomen toen we zeiden dat er op loon een verbetering in moest zitten. Het blijft een constante aftasting als partijen om te bepalen of er voldoende ruimte is om het gesprek met elkaar aan te gaan en te blijven. Na het uitblijven van de inhoudelijke terugkoppeling op de twee genoemde onderwerpen is het vertrouwen dat wij tijdens het informele overleg hadden opgedaan weer gedaald. We hebben dit overleg echter toegezegd dat we ieder geval deze twee en andere onderwerpen met elkaar te zullen verkennen in het komende overleg. En tussendoor stemmen we steeds af met de kaderleden.

Het volgende overleg is op 12 maart. Dan bespreken we pensioen. Daar zullen we je in een Webinar met onze pensioendeskundige over bijpraten. Deze uitnodiging volgt.

Op 25 en 26 maart is een tweedaagse onderhandeling en vernemen we de concrete reactie van de bank op onze voorstellen.

Word gratis lid!

 

Invloed

Stuur dit bericht vooral door naar je collega’s. Wij vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk medewerkers van ABN AMRO op de hoogte zijn van de cao-onderhandelingen. Dat is ook in jouw belang. Samen met alle collega’s moeten we bank enthousiasmeren om jullie inzet te waarderen. Ben je nog geen lid of ben je light-lid? Dan kom je mogelijk in aanmerking om gratis Compleet-lid van De Unie te worden. Doe dat snel, dan stem je straks ook mee!

Whatsapp

Altijd als eerste op de hoogte! Meld je direct aan voor Whatsapp-kanaal “De Unie voor ABN AMRO”, dan houden wij je ook via deze weg direct op de hoogte van het laatste nieuws. Aanmelden is heel makkelijk.

Contact

Als je vragen hebt naar aanleiding van dit bericht, dan kun je contact opnemen met één van onze belangenbehartigers via Harma.Pethke@unie.nl of Mandy.raaijmakers@unie.nl.

 

Gerelateerde berichten

Word gratis lid