De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

ABN AMRO cao 2024 poll vergoedingen

19 december 2023
ABN AMRO

De onderhandelingen voor de nieuwe cao beginnen eind januari 2024. Onderdeel van onze voorbereidingen is dat wij van onze leden willen weten wat er moet veranderen aan de huidige cao. Inflatiecorrectie, einde-schaal-problematiek en achterstand ten opzichte van andere grootbanken zijn de belangrijkste topics.

Werk jij bij ABN-AMRO? Word nu gratis lid!

 

Uitslag poll loon

De afgelopen week hebben we de leden gevraagd een poll over loon in te vullen. Veel medewerkers hebben daar gehoor aan gegeven.

Op de vraag wat je van de hoogte van je salaris vindt, zegt de helft ontevreden tot zeer ontevreden te zijn. Anderzijds geeft bijna een derde aan tevreden te zijn.

Op de vraag hoe er gedacht wordt hoe het salaris zich verhoudt tot de markt, dan geeft twee derde van de respondenten aan te vermoeden dat hun salaris lager tot veel lager ligt. Het aantal collega’s dat denkt dat hun salaris boven de markt ligt, is verwaarloosbaar.

Onze vraag over de wenselijkheid van een eenmalige uitkering roept verdeeldheid op. Aan de ene kant vindt twee derde het een goed tot zeer goed idee, maar de andere groep vindt het juist helemaal geen goed idee. Ook in het open veld komen jullie hier veel op terug.

Inflatiecorrectie

Al in de poll over verlof is er in het open veld vaak aangegeven dat salaris het belangrijkste onderwerp is voor de komende cao-onderhandelingen. Dat herhaalt zich in deze poll. Toch vragen er ook veel collega’s waarom wij geen vragen over inflatiecorrectie hebben opgenomen. Het antwoord is dat wij dat bewust niet hebben gedaan. Wij vinden namelijk ten principale dat een werkgever die ruim winstgevend is, werknemers hoort te compenseren voor inflatie. Dat velen dat ook vinden, komt niet als een verrassing.

Einde-schalers

In het open veld gaat het opvallend vaak over de problematiek van einde-schalers. Velen vinden het frustrerend dat excelleren niet beloond/gezien wordt. Ook lijken de mogelijkheden om naar een volgende schaal te gaan, zeer beperkt. En dat wordt extra gevoeld, wanneer externen/nieuwkomers wel hoger ingeschaald lijken te worden voor hetzelfde werk.

Poll vergoedingen

Deze keer stellen wij je drie vragen over vergoedingen. De input gebruiken we weer om onze voorstellen voor de nieuwe cao te bepalen. (De poll over de vergoedingen is inmiddels gesloten.)

Vervolg

Volgende week is de uitslag van de vergoedingen-poll bekend en sturen wij deze naar onze leden . De periode rond kerst en oud en nieuw gebruiken wij om onze concept-voorstellenbrief te maken. In week twee ontvangen onze leden die.

Werk jij bij ABN-AMRO? Word nu gratis lid!

 

Inzet-webinar

In de week drie volgt ons grote inzet-webinar. Dat is je laatste kans om mee te denken over onze inzet van de cao-onderhandelingen. Op dinsdag 16 januari van 12:00 uur-13:00 uur bieden wij alle medewerkers van de bank de gelegenheid om ons nog eens te vertellen wat het belangrijkste is voor de nieuwe cao. Zet het webinar direct in je agenda!

WhatsApp

Altijd als eerste op de hoogte! Meld je direct aan voor onze whatsapp-groep “De Unie voor ABN-AMRO”, dan houden wij je ook via deze weg direct op de hoogte van het laatste nieuws. Aanmelden is heel makkelijk.

Contact

Zijn er vragen of opmerkingen naar aanleiding van dit bericht, neem dan contact met mij op via email harma.pethke@unie.nl.

Gerelateerde berichten

Loonbod ABN AMRO valt tegen

Op woensdag 14 februari werden de Q4 resultaten bekend gemaakt. De bank heeft een sterk jaarresultaat 2023 gerealiseerd. Op diezelfde…

Teleurstellend loonbod ABN AMRO!

ABN AMRO heeft vandaag bekend gemaakt de hoogste winst in jaren te hebben geboekt en de aandeelhouders daarvoor te gaan…

Word gratis lid