De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

ABN AMRO cao 2024 Poll Loon

12 december 2023
ABN AMRO

De onderhandelingen voor de nieuwe cao beginnen eind januari 2024. Onderdeel van onze voorbereidingen is dat wij van onze leden willen weten wat er moet veranderen aan de huidige cao.

Word gratis lid!

 

Uitslag poll verlof

De afgelopen week hebben we onze leden gevraagd een polletje over verlof in te vullen. Dat is gelukkig massaal gedaan. Dank daarvoor.

Op de vraag of er voldoende verlofuren zijn, zegt de helft te weinig, en een derde zegt voldoende.

Welke verlofvorm men het belangrijkst vindt, is behoorlijk verdeeld. generatieverlof en zorgverlof worden evenveel genoemd. Kind-gerelateerd verlof is iets minder populair.

Gelukkig slaagt bijna iedereen er in om verlof te krijgen als dat nodig is. Een zeer kleine groep heeft helaas meer moeite.

Er is ruimschoots gebruikgemaakt van het open veld voor opmerkingen. Er is vaak benoemd dat de salarisontwikkeling het belangrijkst moet zijn in de komende onderhandelingen. Toch zijn er ook veel collega’s die benoemen dat het kopen van extra verlof pijn in de portemonnee doet. Zodanig, dat velen daarvan afzien.

Poll loon

Deze keer stellen wij je drie vragen over loon. Wij gebruiken de input weer om onze voorstellen voor de nieuwe cao te bepalen. (De poll is inmiddels gesloten).

Vervolg

In ons volgende bericht bevragen we de leden  over de vergoedingen. Ook zie je de resultaten van de poll over het loon. Samen met de leden bouwen we aan onze voorstellen voor de nieuwe ABN AMRO-cao.

WhatsApp

Altijd als eerste op de hoogte! Meld je direct aan voor onze WhatsApp-groep “De Unie voor ABN-AMRO”, dan houden wij je ook via deze weg direct op de hoogte van het laatste nieuws. Aanmelden is heel makkelijk.

Contact

Zijn er vragen of opmerkingen naar aanleiding van dit bericht, neem dan contact op met de belangenbehartiger Harma Pethke, via harma.pethke@unie.nl.

 

Gerelateerde berichten

Loonbod ABN AMRO valt tegen

Op woensdag 14 februari werden de Q4 resultaten bekend gemaakt. De bank heeft een sterk jaarresultaat 2023 gerealiseerd. Op diezelfde…

Teleurstellend loonbod ABN AMRO!

ABN AMRO heeft vandaag bekend gemaakt de hoogste winst in jaren te hebben geboekt en de aandeelhouders daarvoor te gaan…

Word gratis lid