De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Zorgverzekeraars: Uitslag stemming cao

15 november 2022

In deze nieuwsbrief informeer ik, Emanuel Geurts (belangenbehartiger) je over de uitslag van de stemming bij De Unie over het eindbod van de cao Zorgverzekeraars. Ook de uitslagen bij de andere vakorganisaties zijn binnen.

Dit jaar gratis lid worden van De Unie en direct alle voordelen van lid zijn van de grootste vakbond in de sector ervaren?

Cao

De stemming over het eindbod van Zorgverzekeraars Nederland is bij alle drie de vakorganisaties afgerond. De leden van De Unie hebben in ruime mate ingestemd met het eindbod. Veel leden hebben gebruikgemaakt van de mogelijkheid om een toelichting te geven bij hun stem. Naast de kritische geluiden over met name het loon is er over het geheel wel het besef dat het eindbod het hoogst haalbare is. De leden van CNV Vakmensen hebben ook ingestemd met het eindbod en de leden van FNV Finance niet. Dit betekent dat er een nieuwe cao komt die door De Unie en CNV Vakmensen ondertekend wordt.

De werkgevers zijn van de uitslagen op de hoogte gesteld. Hoewel zij liever met drie vakorganisaties een cao hadden gesloten, gaan zij wel verder met dit resultaat. Het vervolg is dat de cao-teksten worden aangepast en de uitbetaling van de loonsverhoging en éénmalige uitkering kan worden voorbereid. Zodra de nieuwe cao-teksten klaar zijn, krijg je hierover bericht van me.

Contact

Als je vragen hebt over deze nieuwsbrief en/of je me wilt spreken, dan ben ik te bereiken via 06-5252 2074 of emanuel.geurts@unie.nl. Heb je een individuele casus of behoefte aan (juridisch) advies, neem dan contact op met ons Service Center via sc@unie.nl of telefonisch via 0345-851 963.

 

[print_link]

Gerelateerde berichten

Zorgverzekeraars: Een update over pensioen

In deze bericht vind je een terugkoppeling van recente overleggen tussen zorgverzekeraars, vakorganisaties en pensioenfonds over een nieuwe pensioenregeling voor…

Word gratis lid