De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Zorgverzekeraars: Een update over pensioen

11 maart 2024

In dit bericht gaat het over de meest recente pensioen overleggen. We naderen het einde van de onderhandelingen. Hieronder een update over waar we staan en het vervolg.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Pensioenbesprekingen

Er zijn twee overleggen geweest tussen werkgevers en vakorganisaties over pensioen. Eén ging over de uitkomsten van de rekenmeesters van Ortec en de andere over de gezamenlijke communicatie. De berekeningen van Ortec waren er nu wel en ze geven een goed beeld van de transitie-effecten voor alle doelgroepen. Ze vormen geen aanleiding voor de sociale partners om tot andere keuzes te komen. De uitkomsten worden opgenomen in het verplichte transitiedocument. Op één na hebben we nu alle onderdelen van de nieuwe pensioenregeling doorgenomen. Het laatste is dat we als sociale partners aangeven waarom we de overgang naar het nieuwe pensioenstelsel evenwichtig vinden. Dat moet het pensioenfonds daarna óók vinden, anders nemen ze de ‘uitvoeringopdracht’ niet aan.

Het andere overleg ging over een nieuw gezamenlijk communicatiedocument voor de medewerkers, medezeggenschap en werkgevers in de sector. Hierin vind je een samenvatting van de regeling en de keuzes die je daarbij kunt maken bij SBZ. Ook lees je erin dat we zodra het transitiedocument klaar is, de leden van de vakorganisaties hun stem over uit mogen brengen. Hoe, waar en wanneer volgt later nog; eerst de ‘laatste puntjes op de i’ zetten. Wordt snel vervolgd.

Achtergrondinformatie pensioen

De overheid, werkgevers en vakorganisaties hebben gezamenlijk een website over pensioen gemaakt waar je veel informatie over de pensioenwet terug kunt vinden. SBZ Pensioen heeft ook informatie op haar website staan over het Pensioenakkoord en wat dit voor je betekent. Uiteraard kan je ook bij De Unie terecht met de vragen over pensioen. Lees meer hierover op Pensioen: weet waar je aan toe bent | De Unie.

Contact

Als je wilt reageren op dit bericht of contact wil hebben, dan kan je de belangenbehartiger Emanuel Geurts bereiken via 06-5252 2074 of via  emanuel.geurts@unie.nl. Voor individueel advies kan je contact opnemen met  de afdeling Service Center via 0345-851 963, via email sc@unie.nl of de chatfunctie op www.unie.nl. We helpen je graag!

 

Gerelateerde berichten

Zorgverzekeraars: Update

In dit bericht informeren wij  je over de cao-onderhandelingen, pensioenoverleg, sectoroverleg en de landelijke stand van zaken over diversiteit en…

Zorgverzekeraars: Een update over pensioen

In deze bericht vind je een terugkoppeling van recente overleggen tussen zorgverzekeraars, vakorganisaties en pensioenfonds over een nieuwe pensioenregeling voor…

Word gratis lid