De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

VGZ: eindbod cao breng je stem uit

23 januari 2023

In de afgelopen weken hebben we namens jullie onderhandeld over een nieuwe cao. Helaas wilde VGZ niet verder onderhandelen en dus heeft VGZ een eindbod gedaan. We leggen dit nu ter stemming aan je voor.

Word nu gratis lid en stem nog mee!

Hoofdpunten Eindbod

  • De cao wordt aangegaan voor een periode van 24 maanden van 1 januari 2023 tot 1 januari 2025.
  • De op 28 februari 2023 geldende salarissen en salarisschalen worden per 1 maart 2023 structureel verhoogd met 4,5%.
  • De op 31 december 2023 geldende salarissen en salarisschalen worden per 1 januari 2024 structureel verhoogd met 3,6%.
  • Medewerkers die met eigen vervoer hun woon-werkverkeer afleggen, declareren hun reiskosten bij VGZ. Medewerkers ontvangen in 2023 vanaf 5 kilometer en tot een maximum van 81 kilometer een vergoeding van € 0,21 per kilometer (nu is dit € 0,19). Indien de fiscale ruimte voor 2024 verruimd wordt naar € 0,22 per kilometer dan past VGZ haar vergoeding hierop aan.
  • De thuiswerkvergoeding wordt vanaf 1 februari 2023 eveneens op declaratiebasis vergoed en bedraagt € 2,15 netto per thuiswerkdag. Deze netto thuiswerkvergoeding vervangt de huidige bruto thuiswerktoeslag.
  • Het huidige Sociaal Plan wordt vanaf 1 januari 2023 ongewijzigd voortgezet voor de duur van 2 jaar. Dit geeft in 2023 en 2024 duidelijkheid en zekerheid over de werkwijze en afspraken bij organisatieveranderingen.

Je kunt hier het hele eindbod rustig nalezen.

Breng je stem uit

We hebben lang overlegd. Met name over de salarisverhoging. Op meerdere punten zijn we tevreden. Maar wij hadden hoger ingezet op de salarisverhoging, omdat we zien dat de inflatie nog steeds erg hoog is. Over het bod van VGZ voor jouw salarisverhoging zijn we niet tevreden. Het woord is nu aan jou! Je kunt stemmen tot vrijdag 3 februari 12.00 uur. Maandag 23 januari van 15.00 tot 16.00 is er een Teams overleg waarvoor je de link inmiddels hebt ontvangen. Na het weekeinde van 4 januari laten we jou en VGZ de uitslag weten.

Ik vraag je dit bericht door te sturen naar collega’s die niet lid zijn van een vakbond. Zij kunnen een jaar lang gratis lid worden, betaald door VGZ. Hoe meer collega’s mee stemmen, des te representatiever de uitslag van de stemming is. Lid worden kan hier.

Als je vragen hebt kun je mij altijd mailen op harma.pethke@unie.nl.

 

Gerelateerde berichten

VGZ: Verslag cao-onderhandelingen

De Unie onderhandelt met VGZ over de nieuwe cao. Over de loonsverhoging hebben we nog geen resultaat geboekt.   Waar…

VGZ: verslag cao-onderhandelingen

De eerste onderhandelingen voor een nieuwe cao zijn van start gegaan. Partijen hebben hun voorstellen aan elkaar toegelicht.   In…

Word gratis lid