De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

VGZ: Een nieuwe cao

26 januari 2024

In de afgelopen periode hebben leden kunnen stemmen voor een nieuwe cao. Een overgrote meerderheid heeft ingestemd. Ook de leden bij de andere vakbonden hebben ingestemd.

Werk jij bij VGZ? Word nu gratis compleet lid!

 

Nieuwe cao

Nu er is ingestemd, is er een nieuwe cao die loopt van 1 januari 2024 tot 1 januari 2025. Dit betekent het volgende:

  • Per 1 januari 2024 worden de salarisschalen en de salarissen verhoogd met 5,5%. De salarisverhoging wordt in februari met terugwerkende kracht uitbetaald. De verhoging werkt door in de pensioengrondslag voor 2024.
  • Thuiswerkvergoeding: VGZ verhoogt per 1 januari 2024 haar working@hometoeslag (de thuiswerkvergoeding) conform de fiscale ruimte die eind 2023 is ontstaan (2,35 netto per thuiswerkdag per 1 januari 2024).
  • Internetvergoeding: medewerkers en uitzendkrachten ontvangen vanaf
    1 januari 2024 maandelijks een netto vergoeding van 40,- euro voor internet thuis. De hoogte van de vergoeding is voor alle medewerkers gelijk, ongeacht het parttimepercentage en het aantal thuiswerkdagen. Medewerkers met hetzelfde woonadres ontvangen beiden de vergoeding. Als het fiscale regime wijzigt, zullen VGZ en de vakbonden in overleg treden.

Vervolg

Er zal nu gewerkt worden aan het uitwerken van de teksten van de nieuwe cao. Ook zal het regulier overleg weer worden hervat.

Als je vragen hebt naar aanleiding van dit bericht kun je de belangenbehartiger Harma Pethke mailen op harma.pethke@unie.nl

Gerelateerde berichten

VGZ

VGZ: Nog geen cao

In ons vorige bericht hebben wij je bijgepraat over de cao-onderhandelingen. Op 5 december 2023, hebben we de gesprekken vervolgd….

Word gratis lid