De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

VGZ: cao-onderhandelingsresultaat

11 januari 2024
VGZ

In de afgelopen periode hebben we de leden op de hoogte gehouden van de voortgang van de cao. Wij hebben heel veel reacties ontvangen. De input was ook zeer waardevol in het overleg. Je kunt hier het hele akkoord rustig nalezen.

Word gratis lid!

 

Gratis lidmaatschap en stemmen

Met VGZ hebben we een afspraak gemaakt over gratis lidmaatschap van De Unie. Als je nu lid wordt, kun jij ook nog meedoen aan de stemming over jouw eigen arbeidsvoorwaarden!

Structurele loonsverhoging

Net voor de kerstvakantie waren we het eens over veel onderwerpen. Maar over het belangrijkste onderwerp waren we er nog niet uit. Na de laatste nieuwsbrief van De Unie gaven leden aan dat ze een loonsverhoging op 1 januari belangrijk vonden. Dit omdat dit dan meetelt voor je pensioen. Hiermee zijn we teruggegaan in het overleg. En we zijn eruit gekomen. De afgesproken loonsverhoging is 5.5% structureel op 1 januari 2024. Dit voor een cao met een looptijd van een jaar.

Internetvergoeding

Daarnaast komt er een internetvergoeding van € 40,- netto per maand. Het maakt niet uit hoeveel dagen je thuis werkt of hoeveel uur per week je werkt.

Andere onderwerpen

Het betaalde ouderschapverlof over de eerste 9 weken gaat van 70% naar 80% van het feitelijke salaris. Er komt een afspraak voor jongeren met een studieschuld en een gelijke stagevergoeding voor MBO, HBO en WO. “Fit je pensioen halen” hebben we scherper geformuleerd en loopt door. Bijzonder verlof bij overlijden gaat ook gelden voor een ex-partner als er kinderen zijn. En er komt een onderzoek naar doorgroei in de schaal en hoe je promotie maakt.

Stemmen

Nu we een resultaat hebben bereikt vragen wij de leden om te stemmen. De loonsverhoging hadden we graag wat hoger gezien. Maar het gaat wel in op 1 januari en telt direct al mee voor je pensioen. Daarnaast is de internetvergoeding, gelijk voor iedereen, een goede afspraak. Voor een aantal andere onderwerpen hebben we goede afspraken kunnen maken. Het woord is nu aan de leden. Zij hebben een uitnodiging ontvangen om te stemmen. Dit kan tot 24 januari, 12.00 uur.

Als je vragen hebt naar aanleiding van dit bericht, dan kun je de belangenbehartiger Harma Pethke mailen op harma.pethke@unie.nl

Gerelateerde berichten

VGZ: Een nieuwe cao

In de afgelopen periode hebben leden kunnen stemmen voor een nieuwe cao. Een overgrote meerderheid heeft ingestemd. Ook de leden…

VGZ

VGZ: Nog geen cao

In ons vorige bericht hebben wij je bijgepraat over de cao-onderhandelingen. Op 5 december 2023, hebben we de gesprekken vervolgd….

Word gratis lid