De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

VGZ: Nog geen cao

11 december 2023
VGZ

In ons vorige bericht hebben wij je bijgepraat over de cao-onderhandelingen. Op 5 december 2023, hebben we de gesprekken vervolgd. Op het zeer belangrijke onderwerp van de loonsverhoging hebben we helaas nog steeds geen overeenstemming.

Word gratis VGZ-lid!

 

Stand van zaken

Over veel onderwerpen zijn we het eens geworden, maar een RVU-regeling heeft het jammer genoeg niet gehaald. Het voor velen belangrijkste onderwerp, de loonsverhoging, blijft op de agenda. Veel leden hebben gemaild dat ze het jammer vonden dat er in de vorige nieuwsbrief niet meer informatie was over het loonbod. Dit hebben we ook zo aangegeven bij VGZ. Daarom nu de stand van zaken.

Loonsverhoging

Intussen is het uitgangspunt een cao voor 1 jaar. Voor 1 jaar is het bod van VGZ 5,2% op 1 maart 2024. De werkgever geeft ook aan dat de internetvergoeding van maandelijks € 40,- een vaste waarde is. De vakbonden hebben aangegeven dat wij uitgaan van 6% op 1 januari 2024 en daarnaast de internetvergoeding. Wij komen daarmee van heel ver, en het sluit goed aan bij de vorige cao.

Ledenbijeenkomst

De leden hebben een uitnodiging ontvangen voor de online bijeenkomst. Wij willen van de leden weten hoe het verder moet. Daarom organiseren we een online bijeenkomst:

   Donderdag 14 december van 15.00 uur tot 16.00 uur.

Vervolg

We hebben een nieuwe onderhandeldag afgesproken, zodat VGZ de tijd heeft om na te denken. Dit cao-overleg staat gepland op maandag 18 december. Daarna zullen we de leden weer informeren.

Contact

Heb jij vragen of opmerkingen naar aanleiding van dit bericht? Neem dan contact op met onze belangenbehartiger Harma Pethke via harma.pethke@unie.nl.

Gerelateerde berichten

VGZ: Een nieuwe cao

In de afgelopen periode hebben leden kunnen stemmen voor een nieuwe cao. Een overgrote meerderheid heeft ingestemd. Ook de leden…

Word gratis lid