De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

NN Group: uitslag stemming cao

21 december 2023
NN Group

De leden van De Unie hebben in meerderheid ingestemd met het eindbod dat NN op 6 december 2023 heeft uitgebracht.
De uitslag was als volgt:
85% van de stemmen was positief
13% van de stemmen was negatief
 2% onthield zich van stemming

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Overleg met NN

Hiermee zijn de cao-onderhandelingen afgerond. De Unie heeft NN medegedeeld dat een cao tot stand is gekomen tussen NN en De Unie. Wij hebben tevens gevraagd om evaluatie van de afgelopen cao-onderhandelingen. Wij streven ernaar cao-onderhandelingen in goed overleg tot een onderhandelingsresultaat te brengen waar alle partijen achter kunnen staan.

En hoewel het eindbod geaccepteerd is door de leden, is er onvoldoende gelegenheid geweest om enkele belangrijke onderwerpen voldoende uit te discussiëren. De ontwikkeling van personeelsbeleid van NN blijft hierdoor achter.

Nieuwe cao

Als je nog even terug wilt lezen wat er ook al weer is afgesproken in de nieuwe cao, klik je hier.

Hoe verder

Naast de gevraagde evaluatie staan er in de eerste helft van 2024 twee andere onderwerpen op de agenda. Pensioen en individuele salarisverhoging.

Individuele salarisverhoging

Tijdens de cao onderhandelingen heeft NN toegezegd met De Unie overleg te voeren over de individuele salarisverhogingen. De Unie vindt dat het de individuele salarisstappen te klein zijn waardoor het te lang duurt voordat een medewerker het maximum van zijn schaal heeft bereikt.

Pensioen

De pensioenregeling moet aangepast worden aan de nieuwe wetgeving (WTP). Dit geldt voor de huidige pensioenregeling, waarin pensioen wordt opgebouwd bij Be Frank. En het geldt voor de verschillende gesloten pensioenfondsen (NN CDC regeling, Delta Lloyd pensioenfonds en Pensioenfonds ING). Hierover ontvangen onze leden begin 2024 meer informatie van De Unie.

Heb je vragen over dit bericht? Neem dan contact op door een mail te sturen naar inge.de.vries@unie.nl.

Gerelateerde berichten

Word gratis lid