De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Shell: Reactie Shell op petitie

31 januari 2024

Op dinsdag 19 december 2023  is er door de belangenbehartiger Hans Korver met twee  kaderleden een petitie overhandigd aan de VP HR van Shell, mevrouw Marloes Michon. In deze petitie riepen we de werkgever op om met De Unie om tafel te gaan om afspraken te maken over een structurele ontwikkeling van de arbeidsvoorwaarden voor buiten-cao-ers. De petitie is door 657 medewerkers van Shell ondertekend. Inmiddels hebben we een reactie terug op de petitie.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Reactie Shell op petitie

Shell is van mening dat het proces om tot de arbeidsvoorwaarden – en dus ook de loonontwikkeling – van de buiten-cao-ers te komen goed verloopt. Ze ziet geen vaste rol voor De Unie in dit proces.

De reactie van mevrouw Michon kun je hier lezen.

Hoe verder?

De Unie vindt  de reactie teleurstellend. Met de petitie hebben we laten zien dat een aanzienlijk deel van de buiten-cao-ers niet vindt dat het proces om tot hun loonontwikkeling te komen goed verloopt.

Mevrouw Michon heeft wel drie van onze kaderleden uitgenodigd om op 13 februari 2024 de problematiek nog een keer te bespreken, in het bijzijn van de nieuwe president-directeur, Frans Everts. Dat is op zich positief, maar daarmee verandert het proces om tot betere arbeidsvoorwaarden voor de medewerkers te komen niet.

De kaderleden hebben daarom – na afstemming met de belangenbehartiger – de volgende reactie gestuurd op deze uitnodiging. Mogelijk lukt het op deze manier om als De Unie aan tafel te komen bij Shell.

We wachten de reactie van mevrouw Michon hierop af, voordat we de volgende stap zetten. Als het goed is heeft jouw werkgever dan ook bekend gemaakt welke loonsverhoging de buiten-cao-ers in 2024 krijgen. We nemen dit mee in het bepalen van onze volgende stap.

Zodra er met onze kaderleden is overlegd over een volgende stap, worden de leden hierover geïnformeerd.

Vragen of opmerkingen?

Zijn er vragen of opmerkingen over dit bericht neem dan contact op met de belangenbehartiger, Hans Korver, via email hans.korver@unie.nl of via het telefoonnummer op 06-52522073.

 

Gerelateerde berichten

Word gratis lid