De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Philips: Ledenraadpleging overgang Philips I&S naar ASML

04 oktober 2023

De vakorganisaties hebben een akkoord bereikt met Philips en ASML over hoe om te gaan met de arbeidsvoorwaarden bij de overgang van onderneming per beoogde overgangsdatum 1 november aanstaandeDankjewel voor de aangeleverde input en tussentijdse reacties.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Personeelsbijeenkomst 5 oktober 2023

Via de werkgever hebben de medewerkers een uitnodiging ontvangen voor de personeelsbijeenkomst op donderdag 5 oktober van 10.00 tot 12.00 uur. Leden en alle andere betrokken collega’s worden daarvoor uitgenodigd. Tijdens die bijeenkomst wordt iedereen nader geïnformeerd door de werkgevers over de inhoud van het overgangspakket en over de arbeidsvoorwaarden bij ASML. Vanaf 11.00 nemen de vakorganisaties het stokje over en informeren we iedereen over de onderhandelingen en de resultaten daarvan. Voor vakbondsleden is het daarna mogelijk om nog tot uiterlijk 12.30 uur met bestuurders en kaderleden/ledenvertegenwoordigers van gedachten te wisselen.

Afspraken

De gemaakt afspraken kun je hier lezen.

Stemmen

De leden hebben een uitnodiging ontvangen om te kunnen stemmen over  het akkoord arbeidsvoorwaarden bij de overgang van onderneming per beoogde overgangsdatum 1 november 2023. Stemmen kun je vanaf donderdag aanstaande van 13.00 uur tot maandagmiddag 11 oktober 17.00 uur.

Akkoord en verder

Indien de leden in meerderheid instemmen dan is er een formeel akkoord voor alle medewerkers die bij deze overgang betrokken zijn. ASML zal eenieder voorzien van de nodige informatie op persoonsniveau door middel van berekeningen en op aanvraag een individueel gesprek.

Contact

Zijn er nog vragen naar aanleiding van dit bericht, neem dan contact op met de belangenbehartiger, Suat Koetloe via Suat.Koetloe@unie.nl op bel met 06-52522061.

Gerelateerde berichten

Philips: Cao-onderhandelingstraject

Met verbazing en teleurstelling hebben de vakbonden kennisgenomen van het besluit van Philips om het cao-overleg op 29 mei jongstleden op…

Word gratis lid