De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

NN: Verslag cao-onderhandelingen

28 september 2023

De Unie en de andere vakorganisaties gaan met NN-Group in gesprek over nieuwe cao-afspraken. De huidige cao loopt af na 31 december 2023.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

De gestarte onderhandelingen

De eerste ronde van de onderhandelingen was op dinsdag 26 september 2023. We hebben de tijd genomen om de voorstellenbrieven toe te lichten en om vragen te stellen over elkaars voorstellenbrieven. De Unie, de andere vakorganisaties en NN hebben hun inzet gedeeld en hun ambities voor het cao-traject toegelicht.

Tijdens het overleg werd duidelijk dat de thema’s loon, koopkracht en sociaal plan een grote uitdaging worden. De visie van NN en De Unie staan ver van elkaar af. We hebben ook over de looptijd gesproken, NN geeft de voorkeur aan een cao met een looptijd van 2 jaar. Door De Unie is uitgelegd waarom de leden de voorkeur geven aan een looptijd van 1 jaar. Waarschijnlijk zullen we hier wel uitkomen.

Sociaal plan

NN heeft aangegeven het sociaal plan te willen vernieuwen. Jammer genoeg lijkt NN aan te willen sturen op een aanzienlijke verlaging van de ontslagvergoeding.  De Unie vindt dit verontrustend, zeker voor een organisatie waar zoveel reorganisaties worden doorgevoerd. Wij zouden liever praten over een ontslagvrij NN.

Ook de onderwerpen generatiepact, kostenvergoedingen en duurzame inzetbaarheid komen naar voren als belangrijke punten. Deze krijgen ook prioriteit in de cao-agenda.

Blijf op de hoogte

De volgende onderhandelingsronde staat gepland op maandag 9 oktober. Op de agenda staan loon en sociaal plan. Tijdens de onderhandelingen houden wij je uiteraard op de hoogte via de gebruikelijke ledenbrieven en via onze website. Daarnaast is het voor medewerkers van NN Group nu ook mogelijk om op de hoogte te blijven middels een speciale Whatsapp groep. Daarover kun je hier meer lezen.

Contact

Heb je vragen over dit bericht of wil je input geven? Stuur een e-mail naar: inge.de.vries@unie.nl

 

Gerelateerde berichten

NN Group: Cao-overleg uitgesteld

Op 27 november 2023 heb ik je geïnformeerd dat op 30 november de laatste cao-onderhandelingen bij NN worden gehouden. Helaas…

Verslag webinar De Unie

De Unie overlegt met NN over de nieuwe cao. Deze onderhandelingen zijn in een eindfase. Na de onderhandelingen van 14…

Word gratis lid