De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Contractcatering: Onderhandelingsresultaat RVU-regeling

05 februari 2021

Wij, de andere vakbonden en de werkgevers in de contractcatering hebben afspraken gemaakt over eerder kunnen stoppen met werken met behulp van een RVU-regeling. Hieronder de samenvatting van de afspraken. In het onderhandelingsresultaat vind je de volledige tekst van de overeengekomen RVU-regeling.

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.

RVU-regeling

De RVU-regeling staat voor Regeling Vervroegd Uittreden en is een soort ouderwetse VUT-regeling. De regeling is voor medewerkers die 15 jaar werkzaam zijn in de sector, een (overwegend) uitvoerende functie hebben in schaal I t/m IV én geboren zijn in de jaren 1954, 1955, 1956 en 1957. Als je voldoet aan de criteria is het mogelijk om drie jaar eerder te stoppen met werken. Het RVU-vrijgestelde bedrag is voor 2021 € 22.164,- bruto per jaar en € 1.847,- bruto per maand. Voor een parttimer is dit bedrag naar rato van de omvang van het dienstverband. De regeling loopt van 1 april 2021 tot 1 april 2023 en is vrijwillig. Je bepaalt dus zelf of je er wel of niet gebruik van wilt maken.

Stemming

De Unie vindt het een goed voorstel dat er een keuze komt voor medewerkers om kort voor de AOW-leeftijd eerder te kunnen stoppen met werken en inkomenszekerheid te hebben. Inmiddels hebben de leden een uitnodiging ontvangen om te stemmen tot uiterlijk vrijdag 12 februari 2021 om 12.00 uur.

Contact

Wil je contact met de belangenbehartiger, Emanuel Geurts, leggen over dit onderhandelingsresultaat of heb je vragen? Stuur dan mail naar emanuel.geurts@unie.nl of bel 06-5252 2074.

 

[print_link]

Gerelateerde berichten

Word gratis lid