De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Cao Banken: Verslag overleg 6 oktober 2022

10 oktober 2022

Op donderdag 5 oktober 2022 is het overleg voor de Cao Banken 2023 gestart. Dit eerste overleg hebben we gebruikt om de cao-voorstellen toe te lichten en te onderzoeken waar partijen elkaar op zouden kunnen vinden. Het volgende overleg is op 26 oktober 2022, dan gaan we proberen de uiteenlopende standpunten dichter bij elkaar te brengen.

Schrijf je nu als gratis light-lid en we houden je direct op de hoogte van al jouw cao-nieuws!

Voorstellenbrief De Unie

De voorstellenbrief van De Unie kun je hier lezen. Ik wil je ook graag informeren over de voorstellen die namens de werkgever zijn gedaan. Deze voorstellen kun je hier lezen.

Uiteraard wordt tijdens de onderhandelingen aandacht besteed aan alle onderwerpen. Echter het is duidelijk dat de discussie over de structurele salarisverhoging het belangrijkste onderwerp zal zijn van deze onderhandelingen.

Voorstellen werkgevers

De werkgevers starten met een voorstel de salarissen te verhogen met 2,75%. Dit is aanmerkelijk lager dan de richting die De Unie aangeeft: inflatiecorrectie plus 1%. Om de salarisonderhandelingen te kunnen voortzetten is het belangrijk om een nadere invulling te kunnen geven van de voorgestelde structurele salarisverhoging. Dit doet De Unie met behulp van een loonenquête.

Loonenquête

Wil je helpen de gevraagde structurele salarisverhoging nader in te vullen? Klik dan hier: Banken.

Om een breder beeld te krijgen van wat leeft bij de verschillende banken, wil ik je tevens vragen deze mailing door te sturen naar je collega’s. Zij kunnen de enquête ook invullen en hierdoor bijdragen aan een breder beeld. De Unie staat sterker in de onderhandelingen als wij een enquête kunnen tonen met een groot draagvlak onder de werknemers bij de aangesloten banken. Invullen is mogelijk tot en met vrijdag 21 oktober 2022.

Schrijf je nu als gratis light-lid en we houden je direct op de hoogte van al jouw cao-nieuws!

Contact

Heb je vragen over dit bericht, of heb je informatie die je met De Unie wilt delen?Dit kan door een e-mail te sturen naar: inge.de.vries@unie.nl

 

[print_link]

Gerelateerde berichten

Word gratis lid